Ajax Legends winnen wel van Seedorf en co

Reacties

De Ajax Legends hebben de benefietwedstrijd tegen de BIF All Stars, een nieuw collectief van voetballers van Afrikaanse afkomst en daarbuiten, met 4-2 gewonnen. Het duel werd georganiseerd in het Olympisch Stadion en trok enkele grote namen naar Amsterdam.

Ajax Legends winnen wel van Seedorf en co
© Vandaag Inside

Clarence Seedorf is voorzitter van de organiserende Black Impact Foundation, een stichting die zich wereldwijd inzet voor sportieve en sociale projecten om inclusiviteit te bevorderen. Hij deed zaterdagavond mee bij de BIF All Stars, waar ook grote buitenlandse namen als Dida, Sol Campbell, Claude Makélélé en Nwankwo Kanu een basisplek hadden.

Naast Seedorf en Kanu was er ook plek voor andere ex-Ajacieden bij de BIF All Stars, Michael Reiziger en Edgar Davids deden eveneens mee met Seedorf. Ajax, dat vorige maand een wedstrijd tegen de Liverpool Legends speelde en verloor, kon wederom rekenen op enkele sterspelers. Zo vormde Jari Litmanen samen met Aron Winter en Wesley Sneijder het middenveld.

Clarence Seedorf juicht als vanouds in het Olympisch Stadion.
© Vandaag Inside
Clarence Seedorf juicht als vanouds in het Olympisch Stadion.

Fans in het Olympisch Stadion moesten even geduld hebben. In de 27ste minuut opende Ryan Babel de score, na een loopactie schoot hij raak op aangeven van Urby Emanuelson. Nog voor rust werd het gelijk via Seedorf, die van net buiten het strafschopgebied de linkerhoek vond.

In de tweede helft trokken de Ajax Legends de wedstrijd naar zich toe. George Boateng (eigen doelpunt), Kiki Musampa en Siem de Jong kwamen op het scorebord terecht, Van Rhijn maakte ook nog een eigen doelpunt. De eigen goals werden overigens met een lach begroet en zelfs met beide teams gevierd.

Startopstelling Ajax Legends: Bijl; Silooy, Van Rhijn, F. de Boer, Emanuelson; Winter, Litmanen, Enoh; Sneijder, S. Arveladze, Babel.

Startopstelling BIF All Stars: Dida; Reiziger, Campbell, Aldair, Serginho; Makélélé, Seedorf, Davids; Karembeu, Kanu, Fadiga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.