NOS Voetbal

FC Twente verprutst eerste kans op titel met gelijkspel in Utrecht

Twente-vrouwen nog geen kampioen na gelijkspel tegen Utrecht

FC Twente is er niet in geslaagd om vandaag al de titel in de eredivisie voor vrouwen in de wacht te slepen. Op bezoek bij FC Utrecht werd met 2-2 gelijkgespeeld, waar een zege nodig was.

De volgende kans is donderdag, als het duel tussen Ajax en AZ hervat wordt. Die wedstrijd werd gisteren bij een 0-0 stand gestaakt na een zware botsing van AZ-keepster Femke Liefting. Als Ajax daar punten verspeelt, is Twente kampioen.

Mocht Ajax winnen, kan Twente het woensdag 1 mei zelf afmaken op bezoek bij Fortuna Sittard.

In de eerste helft was er een flinke tegenvaller voor Twente-speelster Liz Rijsbergen. Ze moest al na elf minuten geblesseerd naar de kant.

Twente op voorsprong

Het ging lange tijd gelijk op in Utrecht. De thuisploeg kreeg een grote kans via Eshly Bakker, maar Twente was vaker gevaarlijk. De bevrijdende openingstreffer was van Marisa Olislagers in de 25ste minuut. Haar knal van afstand vloog prachtig in de linker kruising, waardoor Twente aan de leiding ging.

Twente moet titelfeest uitstellen na puntverlies: 'Waren niet goed genoeg'

Even voor rust scoorde Lotje de Keijzer namens Utrecht, waardoor de ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

Jacht op goals

Na de pauze bleef het een enigszins stroeve wedstrijd. Twente kreeg meer kansen, maar kon niet echt een vuist maken. Er waren corners en hier en daar schoten, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Dat werd Utrecht in de 77ste minuut wel. Amber Visscher maakte een prachtig doelpunt en zette Utrecht op voorsprong.

In de slotfase maakte Caitlijn Dijkstra nog gelijk namens Twente. Er volgde nog een slotoffensief, maar verder dan 2-2 kwam Twente niet meer.