Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Meelevende fan Marcel ziet 1149ste wedstrijd: "Ajax in de Arena van iedereen, Ajax Amateurs van mij"

23 april 2024, 14.26 uur · Door Stephan Brandhorst

Dat bijna niemand de amateurploeg van Ajax volgt, weerhoudt Marcel Wagenmakers er niet van om wekelijks op de tribune te zitten. De Amsterdammer volgt de club al bijna veertig jaar en zag in die tijd liefst 1149 wedstrijden. "Ajax in de Arena is van iedereen. En Ajax Amateurs, dat is eigenlijk een beetje van mij."

NH Sport / Stephan Brandhorst

Ook tijdens de stadsderby tegen JOS Watergraafsmeer zit Marcel op de tribune met pen en papier. Hij noteert alles om vervolgens een wedstrijdbeleving te schrijven voor Het Amsterdamsche Voetbal. "Hier sta je met een handjevol Ajax getrouwen. Het wordt een stukje familie van je."

Samen met Paul Buffing bezoekt hij alle uit- en thuiswedstrijden van het eerste zaterdagteam dat momenteel uitkomt in de vierde divisie. "Ze noemen mij ook wel het geheugen van de Ajax Amateurs", zegt Paul, die in totaal meer dan 2.600 wedstrijden van Ajax 1 en Ajax Amateurs heeft bezocht.

De amateurploeg van Ajax bestaat sinds 1983. Het team werd geïntroduceerd door Johan Cruijff, die oud-jeugdspelers die tekort kwamen voor het eerste een plek wilde bieden.

Het duel van afgelopen zaterdag eindigde in 1-0 voor JOS. De ploeg uit Watergraafsmeer staat derde in de competitie en heeft nu nog maar één punt minder dan Ajax, dat tweede staat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938