"Sportieve plaatje telt ook voor Bergwijn, hij gaat alleen naar Ajax"

1 juli 2022, 08:34

Steven Bergwijn gaat deze zomer 'gewoon' naar Ajax, ondanks de interesse van Everton. Dat beweert journalist Marcel van der Kraan stellig. Hij denkt dat de aanvaller liever voor de prijzen speelt in Amsterdam dan voor degradatie moet vechten in Liverpool.

Ajax wilde afgelopen winter al zaken doen met Tottenham Hotspur, maar toen kwamen beide partijen niet tot een akkoord. Deze zomer zitten de clubs weer met elkaar om de tafel, maar ineens kwam het nieuws naar buiten dat ook Everton oren heeft in de voetballer. De Engelsen zouden qua salaris meer bieden dan de Nederlandse topclub, maar volgens Van der Kraan gaat de aanvaller daarop niet zijn keuze baseren.

"De vraag is wat zij kunnen bieden naast heel veel geld. Het sportieve plaatje telt ook voor Bergwijn", vertelt de journalist in een video-item van De Telegraaf. "Het is de vraag of Bergwijn degradatievoetbal wil spelen, want dat speelde Everton de afgelopen jaren. Die raken nu ook nog hun bete speler Richarlison kwijt. Let maar op: hij gaat alleen naar Ajax."

Antony

Volgens Van der Kraan is de kans groot dat Bergwijn in het nieuwe seizoen samen met Antony kan spelen. De Braziliaan wordt gelinkt aan het Manchester United van Erik ten Hag, maar de vraagprijs vormt mogelijk een probleem. Ajax zet in op tachtig miljoen euro. "Dat zie ik niet gebeuren. Het totale plaatje gaat al naar de 150 miljoen voor Ten Hag. Als je Frenkie, Malacia en Martínez hebt... Daarnaast zal er best nog wel wat bijkomen. Als je meteen tachtig miljoen moet uitkeren voor Antony, dan weet ik niet of dat geld er is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is voor de spelers maar 1 echte League .. Dus voor iedere speler is cl spelen gewoon heel belangrijk ..logisch want dan speel je iig het hoogst haalbare !! Dus juiste keuze van hem om naar Ajax te gaan !! Speel je jaarlijks sowieso cl 💪🏾😎

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het hoogst haalbare is niet cl spelen maar de cl winnen, en dan heb je niets te zoeken bij een nederlands team.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan je nagaan op wat voor een niveau jou clubje speelt 🎉👏😂

GAPP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat...ik vermoed dat hij...het zal ongetwijfeld...een slaapverwekkende mening van een nietszeggende journalist

Sjaak
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doch interessant genoeg voor jou om te reageren.

3ft2
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vandaag wordt hij sws ajax speler net als wijndal

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meestal zitten tussen aankondigingen wel wat dagen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen