Mazraoui vreest niet voor stap naar top: "Ben geen Hakim of Donny"

1 juli 2022, 18:59   Bijgewerkt: 1 juli 2022, 19:04

Noussair Mazraoui is ervan overtuigd dat hij gaat slagen bij Bayern München. De Marokkaanse rechtsback verruilde Ajax deze zomer transfervrij voor een avontuur bij de Duitse grootmacht. Volgens de verdediger heeft de situatie van oud-medespelers Hakim Ziyech en Donny van de Beek hem niet aan het twijfelen gebracht.

Het duo verruilde Ajax in 2020 voor avonturen bij respectievelijk Chelsea en Manchester United. Tot op heden zijn de middenvelders er niet in geslaagd om een onbetwiste basiskracht te worden bij de topclubs. "Het heeft ermee te maken waar je naartoe gaat", zegt Mazraoui bij AjaxTV. "In Engeland spelen Hakim en Donny, blijkbaar is die competitie nóg zwaarder. Maar ik ben geen Hakim en Donny. Je kan nooit voorspellen hoe het gaat lopen."

Het verhaal van Bayern overtuigde hem uiteindelijk. "Bayern München is een van de grootste clubs ter wereld, misschien wel de allerbeste van Europa. Qua voetbal en structuur lijkt de club best veel op Ajax, maar dan in het groot. Ik denk dat ik daar goed pas, dus dit is voor mij de beste stap."

Het contract van de verdediger liep afgelopen maand af, waardoor hij transfervrij op zoek kon naar een nieuwe werkgever. De verdediger kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen van de Eredivisie en bereikte in 2019 met zijn ploeg de halve finale van de Champions League. Bij Bayern München blijft hij ploeggenoot van Ryan Gravenberch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen