Verslag | Goals Ihattaren vormen lichtpuntje in verliespartij tegen SC Paderborn

Ihattaren Actie 1280

Ajax heeft de tweede wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 verloren. Tegen SC Paderborn zakte een hele jonge ploeg in de tweede helft door het ijs: 2-5. Met twee goals in de eerste helft trok Mohamed Ihattaren wel positief de aandacht.

Tags

• #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

Ten opzichte van de wedstrijd tegen SV Meppen (3-0-winst) koos trainer Alfred Schreuder voor Jay Gorter in de goal. De doelman bleef de hele wedstrijd staan. Dinsdag startte Maarten Stekelenburg nog, maar hij verliet vrijdag het trainingskamp vanwege een blessure.

Slechte start
Ook Jaydon Banel stond aan de aftrap. De linksbuiten verving de zieke Sontje Hansen. Hoewel Ajax nog beroerd begon -SC Paderborn kwam na anderhalve minuut voetballen al op voorsprong-, trok de ploeg van Schreuder de wedstrijd redelijk rap naar zich toe.

Ihattaren speelde daar een grote rol in. De technische buitenspeler ging vlak na de 0-1 van SC Paderborn een één-twee aan met Naci Ünüvar en schoot daarna raak in de verre hoek. Ajax nam daarna geen gas terug en kreeg halverwege de eerste helft op een mooie positie een vrije trap.

Ihattaren, die toch al lekker in de wedstrijd zat, ging achter de bal staan en schoot prachtig raak in de rechterbovenhoek: 2-1.

Na de rust bleven vier spelers staan; Gorter, Kik Pierie, Youri Regeer en Ihattaren. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam ook direct weer van de rechtsbuiten. Een schot van randje zestien werd moeizaam verwerkt door de Duitse goalie.

Van kwaad tot erger
Toen Ajax opnieuw ging wisselen in de tweede helft, werden de Duitse bezoekers sterker en sterker. Dat leidde vrij rap al tot de 2-2. Helaas voor Ajax ging het daarna van kwaad tot erger. Na twee keer weifelend optreden van Patrickson Delgado counterde SC Paderborn uiteindelijk naar een 2-5-overwinning. De Ajacieden keren na het oefenduel met de Duitsers terug naar Amsterdam.

Ajax - SC Paderborn 2-5 (2-1)
02. Obermair 0-1
04. Ihattaren 1-1
24. Ihattaren 2-1
67. Conteh 2-2