Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Amsterdammer Fitz-Jim droomt van debuut in Ajax 1

2 juli 2022, 17.55 uur · Door Sammie van den Broek & Quirien Euwe

Kian Fitz-Jim heeft grote plannen voor zijn toekomst bij Ajax. De achttienjarige middenvelder van Jong Ajax hoopt aankomend seizoen door te breken en zijn debuut te mogen maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. 

Het is Ajax niet gelukt om ook zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen te winnen. In Oldenzaal werd met 5-2 verloren van het Duitse Paderborn. Fitz-Jim baalt van de slappe tweede helft. "Het was best slecht", vertelt Fitz-Jim op het veld van Quick'20. 

Debuut 

Stiekem hoopte Fitz-Jim vorig jaar al te debuteren in Ajax 1. "Het is anders gelopen, maar ik hoop wel echt dat het dit jaar gaat gebeuren", vertelt de achttienjarige speler. Fitz-Jim is een geboren en getogen Amsterdammer. "Ik kom uit Oud-West, in de buurt bij het Vondelpark". Op dit moment spelen er niet veel Amsterdammers in de basis bij Ajax, het is aan Fitz-Jim om daar verandering in te brengen. "Ik hoop dat ik dat ben!", vertelt hij lachend. 

Morgen verlaat Ajax het trainingskamp in De Lutte. De volgende oefenwedstrijd is op zaterdag 9 juli. Dan spelen de Amsterdammers op De Toekomst tegen het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb. Voor Fitz-Jim mogelijk een nieuwe kans om zich in de schijnwerpers te spelen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938