Dit elftal vol Eredivisie-ervaring is transfervrij op te pikken

4 juli 2022, 14:43

De transfermarkt lijkt dit seizoen vroeg ontploft. PSV haalt speler na speler, bij Ajax wordt onderhandeld over tientallen miljoenen en bij de andere clubs gaat de selectie ook behoorlijk op de schop. Niet elke club heeft financieel de mogelijkheid om veel geld te gebruiken voor een flinke renovatie. Gelukkig zijn er altijd nog transfervrije spelers. FCUpdate.nl stelt een team samen met spelers die eerder al in de Eredivisie speelden en nu gratis op te pikken zijn.

Erwin Mulder

Erwin Mulder (33) raakte afgelopen seizoen zijn basisplaats bij sc Heerenveen kwijt door een gebroken duim, maar knokte zich daarna weer in de ploeg. De ervaren sluitpost liet zich de laatste maanden van het seizoen goed zien bij de Friezen, die door een eindsprint de play-offs voor Europees voetbal haalden. Met 360 officiële wedstrijden achter zijn naam is de doelman qua ervaring voor bijna alle ploegen een aanwinst.

Eli Dasa

Eli Dasa (29) was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Vitesse. De Arnhemmers wilden graag met de vleugelverdediger verder, maar hij besloot om zijn contract niet te verlengen. De Israëliër zou het liefst naar een nieuwe competitie gaan, maar aangezien hij nog geen nieuwe club heeft, kan een Eredivisionist een poging wagen. De voetballer was bij de club uit Gelderland goed voor twintig assist en één doelpunt in negentig wedstrijden.

Philippe Sandler

Dat Philippe Sandler (25) kan voetballen staat wel vast. Niet voor niets haalde Manchester City hem naar Engeland na een razende start bij PEC Zwolle. In Engeland kon hij nooit aanhaken bij het sterrenensemble van Pep Guardiola, deels door blessureleed. Feyenoord haalde hem in de winter op, maar door een kwetsuur kwam hij daar ook nauwelijks aan spelen toe. De mandekker zou, mits fit, voor veel Eredivisieclubs een interessante optie kunnen zijn.

Cas Odenthal

Cas Odenthal (21) maakte afgelopen seizoen indruk bij promovendus NEC. De verdediger kwam 28 keer in actie in de Eredivisie en deed dat uitstekend. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij achterin één van de sterkhouders bij de Nijmegenaren. De club wilde dan ook graag met hem verder, maar hij besloot gebruik te maken van zijn aflopende contract. Ondanks meerdere geruchten is hij nog altijd op zoek naar een nieuwe club.

Erik Pieters

Erik Pieters (33) speelt al jarenlang in het buitenland, maar mogelijk is het nu tijd voor een terugkeer in zijn vaderland. De voormalig speler van FC Utrecht en PSV kan met zijn ervaring een nuttige versterking zijn voor veel clubs, aangezien de Eredivisie toch bekendstaat om de vele talenten. Pieters, die afgelopen seizoen degradeerde met Burnley naar het Championship, heeft bijna vijfhonderd officiële wedstrijden achter zijn naam staan.

Zakaria Labyad

Zes miljoen euro betaalde Ajax in 2018 aan FC Utrecht voor Zakaria Labyad (29). Nu kan hij transfervrij opgepikt worden door geïnteresseerde clubs. In de Johan Cruijff Arena was de aanvallende middenvelder een speler die het moest doen met invalbeurten of wedstrijden tegen de mindere goden. In het laatste jaar moest hij genoegen nemen met slechts twee wedstrijden, mede door een zware knieblessure. In totaal kwam hij 54 keer in actie voor de Amsterdammers. Daarin was hij goed voor dertien treffers en tien assists. {image[344697][left-half][]}

Ryan Thomas

Ryan Thomas (27) kan geweldig voetballen, mits hij fit is. Dat is de afgelopen jaren te veel het probleem geweest. De middenvelder viel in blessure na blessure, ging van operatie naar operatie. Onlangs moest hij opnieuw onder het mis door een probleem aan zijn knie, waardoor hij de komende maanden niet aan spelen toe kan komen. Mocht hij na een lange revalidatie weer helemaal fit zijn, dan is hij voor veel Eredivisieclubs een echte aanwinst.

Simon Gustafson (FC Utrecht)

Vier seizoenen stond Simon Gustafson (27) onder contract bij FC Utrecht. De eerste drie jaar was hij onomstreden, de laatste jaargang moest hij lange tijd genoegen nemen met een plek op de bank. Dat had niet zozeer met zijn voetballende kwaliteiten te maken, maar vooral met zijn aflopende contract. In de Domstad was de keuze reuze op het middenveld, waardoor andere spelers de voorkeur kregen van René Hake. In de laatste weken van het seizoen knokte hij zich terug onder interim-trainer Rick Kruys. In vier seizoenen speelde hij 111 wedstrijden, waarin hij goed was voor 27 goals en 21 assists.

{image[352016][left-half][]} Filip Djuricic

Filip Djuricic (30) komt als tiener naar sc Heerenveen en groeit in razendsnel tempo uit tot de spelmaker van de ploeg. Liefkozend wordt hij in het Abe Lenstra Stadion de Cruijff van de Balkan genoemd. Hij krijgt niet alleen de supporters op de banken met zijn acties, maar ook de boekhouder. Voor acht miljoen euro verkast hij naar Benfica. Daar weet hij nooit te imponeren. De laatste jaren speelde hij bij Sassuolo. Daar waren bij vlagen weer flitsen te zien die in Friesland wekelijkse kost waren. Feyenoord werd afgelopen winter aan hem gelinkt, maar mogelijk is de speler voor meer clubs interessant nu hij gratis op te pikken is.

Jürgen Locadia

Jürgen Locadia (28) werd de recordaankoop van Brighton & Hove Albion, dat hem in 2018 overnam van PSV. Het buitenlandse avontuur werd echter niet wat de speler en de Engelse club ervan verwacht hadden. Afgelopen winter vertrok hij transfervrij naar VfL Bochum, maar ook daar hoeft hij niet te rekenen op een nieuw contract. Dat terwijl hij toch wist te scoren tegen Bayern München en Borussia Dortmund. Dat hij doelpunten kan maken, liet hij in Eindhoven ook al zien. Voor PSV was hij in 176 wedstrijden goed voor 62 treffers en 39 assists.

Adrian Dalmau

Dat Adrian Dalmau (28) een doelpunt kan maken, liet hij zien bij Heracles. De Spanjaard maakte drie seizoenen geleden negentien treffers bij de Almeloërs. Meerdere Eredivisieclubs zaten achter hem aan, de keuze viel uiteindelijk op FC Utrecht. Daar wist hij nooit het niveau te halen dat hij in het oosten van het land aantikte. Ook een periode bij Sparta Rotterdam leverde geen nieuwe doelpuntenregen op. Wellicht is er toch nog een club die hem een kans wil geven.

Reservebank:

Sonny Stevens, Robbin Ruiter, Sam Larsson, Carel Eiting, Pelle Clement, Jean-Paul Boëtius, Issa Kallon en Ricardo Kishna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kaazkopkijker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Marko Vejinovic had hier wellicht ook tussen kunnen/mogen staan?! Hij traint nu bij AZ mee nadat zijn Chinese contract is ontbonden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen