'Ajax baalt: Bergwijn-transfer loopt vertraging op'

5 juli 2022, 08:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Tottenham Hotspur hebben weliswaar een mondeling akkoord bereikt over de deal van Steven Bergwijn, maar spoedig witte rook hoeft er niet te worden verwacht. De afspraken tussen beide clubs komen namelijk maar moeizaam op papier, omdat over de (juridische) invulling nog wordt gesteggeld tussen beide partijen.

Volgens De Telegraaf wordt het geduld van Bergwijn 'danig op de proef' gesteld. Tottenham Hotspur-eigenaar Daniel Levy zou namelijk een paar aanvullende eisen op papier willen hebben, over onder meer het aantal betaaltermijnen en een doorverkooppercentage. 'Het lijkt er sterk op dat alleen Van der Sar als hoogste baas van Ajax de impasse in de deal kan doorbreken door met Levy een akkoord te bereiken over de secundaire voorwaarden', schrijft de ochtendkrant.

In het verleden vloog Levy weleens naar Amsterdam om de transfers rond te maken, wat de Amsterdammers nu misschien juist andersom moeten doen. Levy had altijd een goede relatie met de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars. Met de huidige mensen in de top van Ajax had Levy echter nog weinig contact over de deal rondom Bergwijn en dat zou de Britse zakenman steken. 

Lees ook: 'Volgt Memphis landgenoot Bergwijn op? Spurs informeert bij Barça'

Inkomende transfers Ajax

Ajax haalt met Bergwijn de eerste écht grote zomeraankoop binnen, terwijl ook Owen Wijndal voor tien miljoen euro opgepikt wordt bij AZ. Met die eerste twee inkomende transfer moet het (aanstaande) vertrek van onder anderen Sébastien Haller, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en vermoedelijk Lisandro Martinez en Nicolas Tagliafico voor een gedeelte worden opgevangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Twee dagen achter elkaar problemen met het papierwerk. Gisteren bij Wijndal, nu bij Bergwijn. Niet de beste dagen van de jurist van Ajax.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prutsers whahaha.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen