'Toptransfer Sinisterra zorgt voor bevestiging in Amsterdam'

5 juli 2022, 20:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Tottenham Hotspur hebben dinsdagavond een definitief akkoord bereikt over de transfer van Steven Bergwijn. De komst van de rappe aanvaller naar Amsterdam leek maandag al in kannen en kruiken, maar er moesten nog wat laatste plooien worden gladgestreken. Ajax betaalt uiteindelijk 32,5 miljoen euro voor Bergwijn.

Maandagmorgen pakten verschillende media al uit met het nieuws dat Ajax en Tottenham Hotspur het eindelijk eens waren geworden over de transfersom. Die leek te zijn bepaald op 30 miljoen euro, maar de nummer één van Nederland maakt dus uiteindelijk 32,5 miljoen euro over aan de Engelse topclub. Ajax leek lang niet heel ver te willen gaan voor de komst van Bergwijn. Dat was ook de reden waarom de Oranje-international niet begin dit kalenderjaar al terugkeerde naar Nederland.

Maar volgens De Telegraaf acht de raad van commissarissen, die bij Ajax uiteindelijk groen licht moet geven voor transfers, de transfersom van 32,5 miljoen euro 'verantwoord'. Daarbij is met een schuin oog gekeken naar de ontwikkelingen in Rotterdam. Daar staat Feyenoord op het punt om Luis Sinisterra voor een recordbedrag te verkopen. 'De transfer van Sinisterra, die voor maximaal 30 miljoen euro van Feyenoord naar Leeds United verhuist, was voor de rvc de bevestiging dat dit nu eenmaal de prijzen zijn die voor topaanvallers worden betaald', weet De Telegraaf.

Bergwijn tekent bij Ajax een contract tot de zomer van 2027. Of de aanvaller tegen die tijd nog actief is in de hoofdstad, zal moeten blijken. Bij Ajax houden ze er rekening mee dat Bergwijn over een paar jaar, evenals begin 2020, de stap naar de Europese top kan gaan zetten. 'Bovendien denken de commissarissen dat Bergwijn uiteindelijk duurder zal worden verkocht', schrijft De Telegraaf, 'omdat hij in de groepsfase de kans krijgt om te excelleren.' Ook zijn basisplaats bij Oranje tijdens het WK in Qatar speelt een rol. 'Hierdoor betreedt hij als Ajax-speler het hoogste internationale voetbalpodium.'

Lees ook: Ajax en Spurs zijn er nu écht uit

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

BREAKING NEWS: Martinez gaat weg bij Ajax, op naar Machester United: https://www.skysports.com/football/news/11095/12644468/lisandro-martinez-manchester-united-arsenal-target-tells-ajax-of-desire-to-play-in-the-premier-league

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen