'Dolend geheel bij Ajax, waar ergernis heerst wegens gebrek aan duidelijkheid'

'Dolend geheel bij Ajax, waar ergernis heerst wegens gebrek aan duidelijkheid'

02-02-2023 09:55
147

Er heerst binnen Ajax een grote ergernis wegens een gebrek aan duidelijkheid. Dat stelt Freek Jansen. De Ajax-watcher van Voetbal International ziet hoe de Amsterdammers zich in een aantal vicieuze cirkels bevinden, en dat de club daar niet zomaar uit zal komen.

Als volger van Ajax merkt Jansen vanuit 'alle geledingen van de club' onvrede over de huidige onduidelijkheid. Er worden geen besluiten genomen en de communicatie binnen Ajax en naar de buitenwereld toe loopt niet zoals het hoort. Dat zou door mensen die dagelijks werken bij de club als 'zwaktebod' worden beschouwd. 

"Het gevolg is een dolend geheel, waarbij Ajax in een vicieuze cirkel terecht is gekomen", aldus Jansen. Sinds het vertrek van Marc Overmars vorig jaar, is er nog altijd geen nieuwe technisch directeur. "Van der Sar (Edwin, red) had zich daar wel allang sterk voor kunnen maken. Alex Kroes was in het voorjaar de voornaamste kandidaat om Overmars op te volgen, maar dat zag Van der Sar niet zitten. Hij zette in op een constructie met Hamstra en Huntelaar, maar lijkt daarin nu zo vastgelopen dat van een gezonde en logische werkverdeling nauwelijks meer sprake is."