Tadic vraagt om 'mate van realisme' bij Ajax: Waarderen wat we hebben bereikt

Tadic vraagt om 'mate van realisme' bij Ajax: "Waarderen wat we hebben bereikt"

02-02-2023 11:28 Laatste update: 11:32
202

Dusan Tadic hoopt dat de Ajax-fans begrip hebben voor de transitie waarin de Amsterdammers momenteel verkeren. De aanvoerder stelt dat het allesbehalve vanzelfsprekend is dat de club het ene na het andere succesverhaal schrijft.

Ajax is dit seizoen niet meer de ploeg die het was onder de vertrokken Erik ten Hag. De overwinning op Excelsior afgelopen weekend was de eerste Eredivisie-zege na liefst zeven duels zonder overwinning. Ook op bestuurlijk vlak gaat het niet soepel in Amsterdam. Ajax staat onder grote druk, zo ziet ook de aanvoerder. "Kritiek is normaal bij zo’n grote club", aldus de linkspoot in een interview met Ajax Life

Tadic vindt dat er over het algemeen wat meer waardering mag zijn voor de prestaties die Ajax de afgelopen jaren, zowel in Nederland als in Europa, boekte. "Ik geef je een voorbeeld. Vorig jaar werden we kampioen en wonnen we alle groepswedstrijden in de Champions League. Maar hoe kijken mensen terug op dat seizoen? Als niet heel bijzonder. Mede omdat we van Benfica verloren en de laatste wedstrijden niet heel goed speelden."

PSV won afgelopen jaar de KNVB Beker ten koste van Ajax, en Feyenoord bereikte de finale van de Conference League. Die prestaties werden als grote successen beschouwd. "Dat zegt iets over die clubs, maar zeker ook over Ajax. Soms moeten we bij Ajax waarderen wat we hebben bereikt. De verwachtingen mogen hoog zijn, moeten hoog zijn, maar een mate van realisme is ook belangrijk."