Van der Sar legt Heitinga-keuze uit bij Ajax: 'Voerde meerdere gesprekken met H2'

Van der Sar legt Heitinga-keuze uit bij Ajax: 'Voerde meerdere gesprekken met H2'

02-02-2023 14:56
70

Edwin van der Sar heeft tekst en uitleg gegeven over de aanstelling van John Heitinga als trainer van Ajax. De oud-verdediger mag het seizoen afmaken nadat Alfred Schreuder werd ontslagen.

In gesprek met de clubkanalen reageert Van der Sar op het Heitinga-nieuws. "We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste oplossing is", zo stelt de algemeen directeur.
"John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer. Gerry Hamstra, Klaas Jan Huntelaar en ik hebben meerdere gesprekken gevoerd, uiteraard ook een aantal met John erbij. We hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van John en de visie die hij uitsprak."

Vervolgens komt Dwight Lodeweges ter sprake. De oud-assistent van onder meer Oranje moet Heitinga gaan helpen in Amsterdam. "Met het oog op de invulling van de complete trainersstaf zijn we gezamenlijk bij Dwight Lodeweges terechtgekomen. Zijn kennis en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat hij complementair is aan John en de rest van de staf."

Van der Sar hoopt Ajax een ommekeer kan inzetten onder Heitinga. "Het is nu zaak dat het team veel punten gaat pakken, aan vertrouwen wint en zich snel en goed verder gaat ontwikkelen. We hebben dit seizoen nog genoeg om voor te strijden."