Heerenveen teleurgesteld over bliksemvertrek Lodeweges naar Ajax

2 februari 2023, 17:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dweight Lodeweges is de assistent-trainer van John Heitinga geworden bij Ajax, maar SC Heerenveen is niet blij met het snelle vertrek van Lodeweges. "Het is voor ons en Heerenveen hartstikke jammer dat hij nu al vertrekt. Een tegenvaller."

Dat vertelt Dennis Gijsman, voorzitter van de raad van commissarissen bij SC Heerenveen, tegen de Leeuwarder Courant. "Dwight is een prettig mens met veel voetbalkennis. We hebben de voorbije periode intensief met elkaar samengewerkt, want gevoelsmatig waren we al langer met elkaar onderweg dan onze officiële startdatum van 1 januari."

Begripvol

De oud-trainer van onder andere PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en SC Heerenveen begon in het nieuwe jaar als voetbalcommissaris bij de Friezen, maar neemt na ruim vier weken afscheid van zijn nieuwe functie om bij Ajax aan de slag te gaan als assistent-trainer van Heitinga. "Het is heel mooi voor Dwight dat hij deze kans krijgt. Dat is hem ook van harte gegund."

Teleurstelling

Ondanks dat het een mooie kans is voor de in Canada geboren Lodeweges, is Heerenveen teleurgesteld dat hij vertrekt. "Hij is een voetbaldier in hart en nieren, en vertelde ons dat hij uiteindelijk het liefste op het veld wilde staan. Hij moet uiteraard zijn eigen keuzes maken. Maar dit gegeven moeten we wel meenemen richting de toekomst, als we een nieuwe voetbalman voor onze rvc gaan zoeken", aldus Gijsman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dagelijks op het veld staan is toch meer een uitdaging dan een saaie vergadering van minimaal 6x per jaar. Het salaris zal ook wel beter zijn en Ajax speelt nog op 3 fronten mee.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo een kans krijg je maar 1x, een kantoorbaan bij een club kan altijd nog.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen