Hoofdtrainer Heitinga benoemt ultiem doel: 'Dat is het allerbelangrijkste'

Hoofdtrainer Heitinga benoemt ultiem doel: 'Dat is het allerbelangrijkste'

02-02-2023 19:49 Laatste update: 22:20
187

Donderdagmiddag werd bekend dat John Heitinga aanblijft als hoofdtrainer van Ajax en daar heeft de oud-voetballer trots op gereageerd. Het hoofddoel van het restant van het seizoen is om Champions League-voetbal te bewerkstelligen.

In een interview met de clubkanalen laat de 39-jarige dat weten. "Ik heb er heel veel zin in. Ik hoop dat er van gaan genieten met de staf. We hebben één ding dat het allerbelangrijkste is en dat is het halen van de Champions League voor volgend seizoen." 

Wedden

Meer odds

Voor Heitinga was het een no-brainer toen hij de vraag kreeg of hij wilde aanblijven bij de hoofdmacht. "Daar hoef je niet over na te denken. Ik wil aanvallend voetbal spelen en daar horen risico's bij. Dat hoort bij Ajax. Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb." 

Lodeweges wordt de assistent van Heitinga. "Dat is belangrijk voor me dat ik een ervaren man naast me heb. De aanstelling van Lodeweges was een gezamenlijke beslissing. Het belangrijkste is dat we vastigheden creëren", zegt hij. "Dit is een moment waar ik trots op ben.