Frank de Boer spreekt twijfels over zijn toekomst hardop uit

4 februari 2023, 09:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank de Boer weer niet of hij ooit nog een trainersfunctie zal bekleden. Sinds zijn vertrek bij het Nederlands elftal in 2021 heeft de nu 52-jarige De Boer niet meer voor een spelersgroep gestaan. Als hoofdtrainer was De Boer in het verleden werkzaam voor Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United.

Bij Ajax was De Boer met vier landstitels zeer succesvol, maar daarna ging het snel bergafwaarts met de trainerscarrière van de voormalig verdediger. Zijn dienstverband bij Internazionale kwam al na enkele maanden ten einde, terwijl hij bij Crystal Palace al na 77 dagen werd ontslagen. Ook zijn Amerikaanse avontuur bij Atlanta United eindigde met een voortijdig ontslag.

Als bondscoach van het Nederlands elftal hoopte De Boer zijn bevlekte blazoen op te poetsen, maar na het teleurstellend verlopen EK werd de samenwerking met de KNVB beëindigd. Is De Boer na vier mislukkingen nu klaar met de voetballerij? "Dat weet ik nog niet. Ik kijk of er een kans komt, waar ik vol voor wil gaan. Maar ik ben blij met het leven dat ik nu leid. Ik speel lekker padel, werk voor de UEFA en ben analist bij Viaplay. Binnenkort word ik opa, dus het is niet honderd procent zeker dat ik doorga als trainer", aldus De Boer in gesprek met De Telegraaf. "Maar dankzij Viaplay en de UEFA blijf ik volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het voetbal."

Heitinga

Na het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax viel de naam van De Boer in de Johan Cruijff ArenA, maar de Amsterdammers hebben ervoor gekozen het seizoen af te maken met John Heitinga. Een goede keuze, vindt De Boer. "Mijn broer had even zijn twijfels toen John als jeugdtrainer begon, maar een half jaar later zei hij dat Heitinga reuzenstappen heeft gemaakt. En dat is alweer een tijd geleden. John is leergierig, bezeten om het vak te leren en een goede trainer te zijn. Ik zou niet weten wat een andere trainer op dit moment meer kan toevoegen aan Ajax dan hij. Hij is een Ajacied, die weet waar het om gaat."

Lees ookNa kritiek nu steun: "Ik zou dolblij zijn met een Bassey naast me"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

poew die seizoenen van de boer herinner ik me nog wel..als hij niet weggeggaan was had hij nog op de trainerstoel gezeten bij ajax

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Ajax eigenlijk prima werk afgeleverd, maar als persoon ben ik niet kapot van hem. Dus voor Ajax zie ik liever een ander komen.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vertrek bij het Nederlands is wel een mooie lijfspreuk voor FC Update (toch @FC1993?)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen