De Boer staat klaar als Ajax hem nodig heeft: 'Heb Van der Sar wel gesproken ja'

De Boer staat klaar als Ajax hem nodig heeft: 'Heb Van der Sar wel gesproken ja'

04-02-2023 13:44 Laatste update: 14:02
179

Frank de Boer is na het ontslag van Alfred Schreuder niet gevraagd om opnieuw hoofdtrainer van Ajax te worden. De naam van de oud-trainer werd genoemd in de wandelgangen, maar de officiële vraag kreeg de vroegere bondscoach niet.

"Ik heb wel met Edwin van der Sar gesproken, maar dat was gewoon als vrienden", vertelt De Boer bij Viaplay. "Ze weten ook dat als Ajax me nodig heeft, dan zal ik er altijd staan. En ik kan ook begrijpen dat ze nu voor John Heitinga gaan. Wat hij nu heeft is eigenlijk eenzelfde soort situatie als waar ik toen instapte." De Boer zit sinds zijn vertrek als bondscoach van Oranje alweer een tijdje zonder baan.

De trainersloopbaan van De Boer is de laatste jaren als een nachtkaars uitgegaan. In zijn tijd bij Ajax won hij de ene na de andere prijs en maakte hij grote indruk. Daarna vertrok hij naar het buitenland voor mislukte avonturen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. Op het EK 2020 dat in 2021 werd gehouden was De Boer bondscoach van het Nederlands elftal, maar Oranje werd toen in de achtste finales al uitgeschakeld door Tsjechië.