Dortmund heeft goud in handen: oud-Ajacied tekent meerjarig contract

4 februari 2023, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De achttienjarige Julian Rijkhoff is hard op weg om door te breken in de voetbalwereld. De talentvolle spits, die in 2021 Ajax verruilde voor Borussia Dortmund, heeft zijn handtekening gezet onder een langer verblijf bij de Duitse club. BVB maakt niet bekend voor hoe lang Rijkhoff heeft bijgetekend.

De aanvaller is maar wat blij met de contractverlenging. "Ik voel het vertrouwen vanuit de club en zal nu verder werken aan mijn droom om ooit voor het eerste elftal van Borussia Dortmund te spelen", zegt hij. Twee jaar geleden betaalde Dortmund Ajax een opleidingsvergoeding van 130.000 euro voor Rijkhoff. Sindsdien komt de spits uit voor het Onder 19-elftal van de club. Met 42 goals en negen assists in 54 officiële wedstrijden maakt Rijkhoff daar grote indruk. 

Lars Ricken, hoofd jeugdopleiding van de club, is erg te spreken over de ontwikkeling die Rijkhoff doormaakt. "Julian heeft zich zeer positief ontwikkeld in onze opleiding en is daarnaast een belangrijke speler in de Nederlandse jeugdelftallen. We zijn blij dat we een centrumspits in onze academie hebben die consequent doelpunten maakt."

Gouden toekomst

De toekomst ziet er sowieso rooskleurig uit voor Dortmund. Kort geleden werd ook toptalent Youssoufa Moukoko voor langere tijd vastgelegd bij de club. Samen met Rijkhoff heeft Dortmund goud in handen als het draait om de toekomst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen