Zoektocht naar 'nieuwe Van der Sar': 'Eerst zien of Rulli iets toevoegt aan Ajax'

Zoektocht naar 'nieuwe Van der Sar': 'Eerst zien of Rulli iets toevoegt aan Ajax'

05-02-2023 07:52
73

Joop Hiele is verbaasd over het niveau van Nederlandse keepers. De voormalig doelman bij onder meer Feyenoord wil voor een verandering zorgen en gaat het gesprek aan met de KNVB.

"We hebben behoorlijke keepers en een aantal goede keepers, van wie Justin Bijlow in mijn ogen de beste en meest stabiele is", concludeert Hiele in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het is toch gek dat we nog altijd zoeken naar die ene, onbetwiste nummer één van het Nederlands elftal? Het kan toch niet dat er na al die jaren nog geen nieuwe Van der Sar is?"

"Hoe kan het dat bij veel Eredivisie-clubs tamelijk middelmatige buitenlandse keepers in de goal staan?", vraagt Hiele zich af. "Want van iemand als Gerónimo Rulli moet ik het bijvoorbeeld ook nog zien of hij wat gaat toevoegen aan Ajax." De zevenvoudig Oranje-international denkt te weten hoe het keepersniveau opgekrikt kan worden. "Waar wij vroeger in bomen klommen en buiten speelden, zitten jongeren nu achter de computer."

Hiele voert oriënterende gesprekken met de KNVB over een mogelijke rol in de opleiding van de bond. "Iets dat juist bij keepers opvalt wanneer ze ouder zijn, dan zie je dat het ze ontbreekt aan lenigheid en een goede hand-oogcoördinatie. Ik ben ervan overtuigd dat daarin nog een hele wereld te winnen is, wanneer we daar van jongs af aan mee aan de slag gaan. Daar zou ik graag eens wat mee willen gaan stoeien."