Opstelling Ajax: Heitinga houdt Brobbey en Bassey op de bank

5 februari 2023, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer John Heitinga heeft geen verrassingen in de opstelling van de Amsterdammers op bezoek bij SC Cambuur zondagmiddag. Net als een week eerder tegen Excelsior is Dusan Tadic de diepe spits, staat Owen Wijndal als linksback en is Kenneth Taylor de nummer zes van de Amsterdammers. Daardoor beginnen Brian Brobbey en Calvin Bassey als bankzitters.

Edson Alvarez staat centraal achterin naast Jurriën Timber, iets waarop veel kritiek is. Vooral de restverdediging van de Amsterdammers is onder de maat met Taylor op de plek van Alvarez. Omdat Heitinga niet tevreden is over Bassey, kiest hij voor twee rechtspoten in het centrum met Timber en Alvarez. Achterin krijgt Devyne Rench rechtsachterin de voorkeur boven Jorge Sánchez. 

Naast de Colombiaan, Brobbey en Bassey zitten ook onder anderen Remko Pasveer, Lorenzo Lucca, Francisco Conceição en Kian Fitz-Jim op de bank naast Heitinga. Ahmetcan Kaplan, Florian Grillitsch en Youri Baas ontbreken bij de Amsterdammers vanwege blessureleed. Het middenveld en aanval is ongewijzigd: Bergwijn vanaf links, Kudus vanaf rechts en Tadic in de spits.

Lees ook: Ongeloof over ontbreken wintertransfer Ajax: "Dat kan niet"

Deze Eredivisie-zondag wordt afgetrapt in Leeuwarden, waar Ajax zijn tweede zege onder Heitinga gaat proberen te boeken. Deze week werd bekend dat de oud-verdediger het seizoen afmaakt als hoofdtrainer. Nieuw aan zijn zijde is Dwight Lodeweges, die in het verleden werkzaam was bij Cambuur. De trainer en club gingen niet goed uit elkaar: Lodeweges mocht in het voorjaar van 2014 zijn biezen pakken nadat bekend werd dat hij het daaropvolgende seizoen aan de slag ging bij sc Heerenveen.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Berghuis, Taylor, Klaassen; Kudus, Tadic en Bergwijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ik ben benieuwd. Succes!

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel goed van hetinga aan pakken spelers die niet willen trainen en niets kunnen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen