Ajax Vrouwen in slotfase naar zege in Eindhoven

Grant 01 1420

De Ajax Vrouwen zijn er bij PSV in geslaagd de druk op FC Twente vol op te houden. In Eindhoven wonnen de Amsterdammers in de slotfase dankzij een goal van Lisa Doorn met 1-2.

Tags

• #AjaxVrouwen

Socials

Na kleine zeges op ADO Den Haag (3-2) en Telstar (1-0) trok trainer Suzanne Bakker met haar team naar Eindhoven. Daar troffen de Ajax Vrouwen in de enige eredivisiewedstrijd van deze maand PSV.

Ajax en PSV waren in de absolute beginfase gelijkwaardig. Ajax had de iets betere kansen, maar groot verschil in niveau was er niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Ajax. In de negende minuut kwam de bal uit een corner bij Chasity Grant. Haar inzet eindigde echter bij keepster Alkemade.

Vrije doortocht
Die keeper ging tien minuten later in de fout bij een diepe bal op Grant. De Ajax-aanvaller kreeg daardoor vrije doortocht naar het lege doel en schoof eenvoudig de 0-1  binnen. In de 38e minuut leek Ajax de voorsprong te verdubbelen. Eshly Bakker bracht vanaf rechts de bal voor, maar die zeilde bijna bij de tweede paal binnen.

In een fase waarin Ajax aandrong op de 0-2, kwam PSV gelijk. Uit een schitterende vrije trap scoorde Siri Worms drie minuten voor rust de 1-1. Die goal gaf PSV het vertrouwen en in de tweede helft waren de Ajax Vrouwen de onderliggende partij. Na ruim een uur spelen maakte topscorer Romée Leuchter haar rentree binnen het team. Bakker verliet het veld.

Slotoffensief
In de laatste vijf minuten begon Ajax aan een slotoffensief waarin grote kansen werden gecreëerd. Grant had een paar minuten voor tijd een levensgrote kans toen Tiny Hoekstra haar vrije doortocht verleende, maar via Alkemade ging de inzet net naast.

De beloning voor de werklust kwam er alsnog. Na een vrije trap van Sherida Spitse, legde oud-Ajacied Kika van Es de bal voor de voeten van Doorn. De verdediger aarzelde niet en maakte haar eerste doelpunt van het seizoen waardoor Ajax met 1-2 won.

PSV Vrouwen- Ajax Vrouwen  1-2 (1-1)