Brobbey rekent af met verhalen: Dat komt van iemand die altijd onzin praat

Brobbey rekent af met verhalen: "Dat komt van iemand die altijd onzin praat"

05-02-2023 15:00 Laatste update: 15:18
150

Brian Brobbey was zondag met twee doelpunten belangrijk als invaller voor Ajax. Bij ESPN werd hij geconfronteerd met het verhaal dat hij te weinig arbeid zou leveren op de training, maar daar kan de spits weinig mee.

Brobbey had bij SC Cambuur geen basisplaats, maar drukte als invaller wel zijn stempel door twee keer te scoren. Brobbey zou te weinig trainingsarbeid leveren, maar met dat verhaal kan hij weinig. "Dat doet eigenlijk niet zoveel met me. Dat komt van iemand die altijd onzin praat, dus het doet niet zoveel met me." Brobbey lijkt op Telegraaf-journalist Valentijn Driessen te doelen.

"Ik heb er wel gesprekken over gehad met Schreuder dat hij vindt dat ik harder moet werken, maar dat betekent niet dat ik hard werk", vertelt Brobbey bij ESPN. "Ik las in een interview dat ik misschien volgende zomer wegga, maar dat is allemaal onzin. Ajax heeft me teruggehaald voor veel geld, dus ik ben heel blij hier."

Brobbey is vastberaden om zich te laten zien bij Ajax. "Je wilt vanaf het begin spelen, maar ik probeer me terug te knokken in de basis door keihard te werken en belangrijk te zijn voor het team. Dat is aan mij. Natuurlijk baal je, maar ik stap wel blij de bus in. Als ik erin kom, moet ik mezelf laten zien en ik denk dat ik dat wel heb gedaan."