Klaassen ziet belangrijke verandering bij Ajax na vertrek Schreuder

5 februari 2023, 17:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zes punten uit twee wedstrijden, negen doelpunten en één tegengoal: John Heitinga heeft zijn start niet gemist als interim-trainer van Ajax. Na de 0-5 overwinning op SC Cambuur werd Davy Klaassen gevraagd of de trainerswissel inderdaad veel effect heeft gehad.

"Ik zie wel een positieve vooruitgang sinds de trainerswissel", gaf de middenvelder toe voor de camera van de NOS. "Waar het aan ligt, is altijd moeilijk te zeggen. Maar dat het nu beter gaat is wel duidelijk." Toen hij de vraag kreeg of het 'op' was onder Alfred Schreuder, zei Klaassen dat hij niet te veel wilde terugkijken. "Wat is gebeurd, is gebeurd."

"John is nu de trainer en wij gaan voor het kampioenschap met z'n allen", verzekerde Klaassen, die wel uitweidde over de aandachtspunten van Heitinga. Een daarvan is het creëren van vastigheden: de opvolger van Schreuder speelde in beide wedstrijden met dezelfde elf. Ook het verhogen van de intensiteit is belangrijk, zegt Klaassen.

Het goede spel en de hogere intensiteit hebben geleid tot meer spelplezier. Daardoor is de glimlach weer terug, aldus Klaassen. "Die lach heb ik al even niet gezien en ik heb het gemist. Dit moeten we houden met zijn allen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet bezem door elftal halen dus weg met dure zomer mis kopen van vorig jaar bejaarde spelers keepers tadic weg er mee over al strik er om en weg wezen ajax moet eigen jeugd spelers een kans geven

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klaasen is bejaard en helle groep wou niet werken kneus schreuder deze trainer durft dure mis kopen en bejaarde spelers en keepers tadic op de bank te zetten top aan pakken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen