Van der Sar gaat tekst en uitleg geven over keuzes bij Ajax

6 februari 2023, 09:30

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 6 februari.

Nieuws

Van der Sar geeft tekst en uitleg over Schreuder

Edwin van Sar schuift vanavond aan in de uitzending van Rondo om tekst en uitleg te geven over het ontslag van Alfred Schreuder, het aanstellen va John Heitinga en nog veel meer. De algemeen directeur van Ajax kwam er in de persconferentie na het congé van Schreuder niet heel sterk uit, lukt het hem ditmaal wel om overtuigend voor de dag te komen?

Specials

Tops en Flops

De twintigste speelronde van de Eredivisie is achter de rug en Feyenoord is nog altijd de trotse koploper. De Rotterdammers moesten echter wel diep gaan voor een remise tegen concurrent PSV. Ajax lijkt de vorm daarnaast weer terug te vinden, terwijl AZ en FC Twente dit weekend knoeiden. In de onderste regionen van de ranglijst was er eindelijk weer eens wat te juichen voor FC Groningen. Wie de grote uitblinkers of juist dissonanten waren? Dat lees je in onze rubiek 'Tops en Flops'.

Wedstrijden

Willem II – FC Eindhoven (20.00 uur)

Door een zeer verrassende 4-0 (!) nederlaag bij FC Dordrecht is FC Eindhoven opeens weer uit de flow. De nummer drie van de Eerste Divisie had een week eerder nog gewonnen van Heracles Almelo, maar door deze duur verspeelde punten, is het gat weer gegroeid tot acht. Willem II won juist de laatste wedstrijd overtuigend met 5-1: zetten zij die lijn door?

Jong Ajax – PEC Zwolle (20.00 uur)

Met een voorsprong van zes punten op Heracles Almelo en veertien op FC Den Bosch, lijkt een promotie van PEC Zwolle een zekerheid. Bovendien won de formatie van Dick Schreuder de laatste vier officiële wedstrijden. Toch is er een reden om gewaarschuwd te zijn: eerder dit seizoen in Zwolle eindigde het gelijk tegen de beloften van Ajax.

Hellas Verona – SS Lazio (18.30 uur)

Met de winterse transfers van Deyovaisio Zeefuik, Jayden Braaf en Cryiel Ngonge is Hellas Verona plots weer punten gaan pakken. Van de dertien in totaal werden er liefst acht (!) na de WK-stop gepakt. De inbreng van de 'Nederlandse enclave' bleef overigens beperkt: Zeefuik speelde nog niet, huurling Braaf en de bij FC Groningen verbannen Ngonge speelden beiden eenmaal. Toch zijn er nog punten nodig om niet te degraderen, anders wordt het 'Helaas Verona'.

Voetbal op tv

18.30 uur: Hellas Verona – SS Lazio, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

20.00 uur: Willem II – FC Eindhoven, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: Veronica Offside, Veronica, talkshow over voetbal

21.00 uur: Blackburn Rovers – Wigan Althletic, Viaplay, live verslag van het duel in het Championship

21.00 uur: Rayo Vallecano – UD Almeria, Ziggo Sport, live verslag van het duel in La Liga

21.35 uur: Vandaag Inside, SBS 6, talkshow over onder meer voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen