Driessen ziet een duidelijk verschil tussen Ajax en Feyenoord

6 februari 2023, 08:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Feyenoord na twintig competitiewedstrijden bovenaan staat in de Eredivisie, verwacht Valentijn Driessen niet dat de ploeg van trainer Arne Slot er dit seizoen met de landstitel vandoor gaat. 'Wie de meeste ervaringsdeskundigen binnenboord heeft – mits spelers hongerig en niet volgevreten zijn – maakt de meeste kans op de landstitel', schrijft hij in zijn column bij De Telegraaf. En volgens Driessen is ervaring juist hetgeen waar het Feyenoord aan ontbreekt.

De verslaggever plaatst overigens wel een kanttekening bij zijn theorie hierboven. 'Deze is afgestoft sinds de herstart van de competitie begin januari. Niet vreemd, want na exact een maand en zes competitieduels grossiert de top-5 in puntenverlies. Weliswaar is Feyenoord nog steeds koploper van de Eredivisie met twee punten voorsprong op AZ, drie op Ajax, vier op PSV en zes op FC Twente; de ploeg van Slot won slechts tweemaal en speelde viermaal gelijk, waaronder de laatste drie wedstrijden tegen Ajax, FC Twente en PSV en de eerste tegen FC Utrecht', schrijft Driessen.

Dat Feyenoord bij aanvang van de tweede seizoenshelft aan de leiding ging in de Eredivisie, was sowieso al een verrassing te noemen. De Rotterdammers zagen in de zomer een groot deel van hun succeselftal van het afgelopen seizoen vertrekken, waardoor Slot grotendeels vanaf nul moest beginnen. De oefenmeester kreeg de boel echter al gauw op de rails, terwijl Ajax en PSV het ene na het andere puntenverlies leden. Feyenoord werd de afgelopen weken gebombardeerd tot dé titelfavoriet. 'Angstvallig proberen betrokkenen dit onderwerp te mijden, maar er valt als koploper niet aan te ontkomen. Hoe goed trainers en spelers hun best doen', klinkt het namens Driessen.

De eindstreep is weliswaar nog lang niet in zicht, maar als we Driessen moeten geloven, zal PSV geen serieuze betekenis meer gaan spelen in de titelstrijd. Volgens de verslaggever heeft directeur Marcel Brands van de huidige nummer vier van de Eredivisie al met de witte vlag gehesen. 'Voor de toekomst. Vanwege te grote financiële risico's afgelopen seizoenen genomen door de twee machtigste rvc-leden Robert van der Wallen en Ton van Veen en directeuren Toon Gerbrands en John de Jong gaat PSV noodgedwongen serieus beknibbelen op het huishoudbakje. (..) De achterban krijgt als kluif voorgehouden dat PSV met creativiteit toch een rol van betekenis denkt te kunnen spelen. Vergeet het maar.'

Lees ook: Van Hanegem: "Kun je dan serieus genomen worden als titelkandidaat?"

Ajax

De Eindhovenaren hielden zondagmiddag met kunst en vliegwerk stand in De Kuip. PSV stevende lang af op een belangrijke overwinning op Feyenoord, maar gaf in de slotfase toch nog een 0-2 voorsprong uit handen. De teleurstelling heerste na afloop echter vooral bij de Rotterdammers. 'Hoewel social media geen graadmeter hoeft te zijn, viel het op dat het fatalisme onder de Feyenoord-fans na het gelijkspel tegen PSV serieus de kop stak. Omdat Ajax eenvoudig won bij SC Cambuur en op drie punten van Feyenoord staat en alle titelkansen ondanks alle onrust en slechte resultaten volledig in eigen hand heeft. Waarbij aangetekend dat veel spelers van Ajax hebben ervaren en weten hoe je kampioen van Nederland wordt. In tegenstelling tot de Feyenoorders.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen