Heitinga laat supertalent (16) debuteren: "Dat is waar Ajax voor staat"

6 februari 2023, 07:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de korte tijd dat John Heitinga aan het roer staat bij Ajax, probeert de nieuwe hoofdtrainer flink zijn stempel te drukken bij de Amsterdammers. In de klinkende zege op SC Cambuur (0-5) was namelijk niet alleen flitsend voetbal te zien aan de zijde van Ajax, maar werd er met het debuut van de 16-jarige Jorrel Hato ook in de toekomst geïnvesteerd. Op de persconferentie na afloop gaf Heitinga tekst en uitleg over de invalbeurt van het toptalent. 

Hato mocht in de 73e minuut binnen de lijnen komen als vervanger van Owen Wijndal. Met 16 jaar en 310 dagen is Hato na Clarence Seedorf en Ryan Gravenberch de jongste debutant in het shirt van Ajax. Toch vindt Heitinga hem goed genoeg voor de hoofdmacht. "Het is een jongen met heel veel potentie", begint de trainer lovend.

"Maar er zijn heel veel jongens met heel veel potentie. Het is niet voor niks dat we hem laten spelen, we hebben heel veel vertrouwen in zijn ontwikkeling. Maar dit moet ook werken als motivatie. Niet alleen voor Jorrel, maar voor de jongens die in de jeugdopleiding spelen en bij Jong Ajax." De verwachting van enkele analisten dat Heitinga, die voor het ontslag van Alfred Schreuder Jong Ajax onder zijn hoede had, meer ruimte zal maken voor jonge talenten, lijkt voorlopig dus uit te komen.

Gouden generatie

Om uiteindelijk te slagen in het eerste elftal van Ajax, zal Hato nog wel een aantal stappen moeten zetten. Volgens Heitinga is het echter cruciaal dat jonge spelers de kans krijgen om zich te bewijzen. "We verwachten ook dat ze hun verantwoordelijk pakken bij Jong Ajax. Het gaat erom dat ze net dat extra duwtje in de rug krijgen. Dat is onderdeel van het club-DNA. Als je kijkt naar de jongens van mijn generatie met Wesley (Sneijder, red.), met Rafael (Van der Vaart, red.), met Nigel (de Jong, red.) en Maarten (Stekelenburg, red.) die er nu nog steeds is, dat zijn allemaal zelfopgeleide jongens. Dat is waar Ajax voor staat. Het is aan de talenten om de volgende stap te zetten", aldus Heitinga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi voor die jongen en goed van Heitinga. Ik denk dat er nog wel meer potentie bij de jeugd zit.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is nog heul veul potentie vanaf Jong naar Onder 15 bij Ajax, maar zij meten wel goed (op-)begeleid worden en de kans krijgen, hopelijk gaat het gebeuren.😂

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heul veul? Pfffff.....

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja PPMS, heul veul, alleen spelen zij niet onder Bobby Haarms, maar onder zelfingenomen coaches. De toppers onder die talenten zijn al naar elders vertrokken, zoals De Waal, Yoram Broekhoff. Maar er zijn wel minimaal (nu al) 2 toppertjes bijgekomen, dat Marokkaanse talent van Anderlecht en dat Poolse jongetje (Faberkis heet ie geloof ik) en zojuist is Mika Godts er bij gekomen. Rasmussen, Hlynson, Vos, Speksneijder en nog enkele andere moeten onder Heitinga de kans krijgen net als de keepers De Graaf en Charlie Setford. Denk eens terug aan de tijd van hoe Litmanen begon............ 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen