Lof voor Ajax verbaast Van Hanegem: 'Dat kun je toch niet zeggen?'

6 februari 2023, 08:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft weer een beetje kleur op de wangen. Na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft en een matige start na de winterstop, lijkt de aanstelling van John Heitinga als hoofdtrainer de regerend landskampioen goed te hebben gedaan. Maar om nou te zeggen dat het lek weer boven is, dat gaat Willem van Hanegem te ver.

Ajax was er na een dramatische eerste seizoenshelft alles aan gelegen goed uit de winterstop te komen. De achterstand op koploper Feyenoord was slechts drie punten. Maar de eerste vier duels na de winterstop resulteerden allemaal in een gelijkspel. De 1-1 tegen FC Volendam kostte Alfred Schreuder uiteindelijk zijn baan. Heitinga, die Schreuder in eerste instantie tijdelijk zou vervangen, maar vorige week tot het einde van dit seizoen werd aangesteld, kent een vliegende start. Na de 1-4 zege op Excelsior had Ajax zondag geen kind aan SC Cambuur: 0-5.

Hoewel de achterstand op Feyenoord is teruggebracht van zeven tot drie punten, wil Van Hanegem niet te hard van stapel lopen. 'Ajax won van Cambuur en het lek is boven, hoorde ik ze overal roepen. Hoe kun je dat nou zeggen?', schrijft hij in zijn column bij het Algemeen Dagblad. 'Cambuur staat onderaan, ze hebben pas elf goals gemaakt daar en van de 20 wedstrijden hebben ze er pas drie gewonnen. Mag Ajax daar misschien zonder problemen weggaan en de bus weer instappen naar Amsterdam? Meteen concluderen dat Heitinga de lacht heeft teruggebracht, dat is wat je graag wil zien.'

Lees ook: Driessen ziet een duidelijk verschil tussen Ajax en Feyenoord

Begrip voor woede Clasie

De strijd om de koppositie blijft in ieder geval onverminderd spannend. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met het feit dat de top-5 geregeld punten laat liggen. Zo bleef FC Twente in Groningen steken op een 1-1 gelijkspel, terwijl AZ een dag eerder niet wist te winnen van FC Volendam. 'Jordy Clasie was terecht heel boos', schrijft Van Hanegem. 'AZ wil kampioen worden en als je eerst 5-5 speelt tegen Utrecht en dan een gelijkspel haalt in en tegen Volendam, dan laat je forse kansen liggen. Als je wint, kun je zulke goede zaken doen in deze competitie, maar we zijn allemaal maar tevreden als het niet lukt. Dan ben je toch boos.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is maar een spelletje Willem, denk om je hartchie, jochie ! 😂

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLopt maar Willem is een blaaskaak hy hoort by kakelaken fynoord blaaskaak

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is weer de media die dat hebben geroepen van het lek is boven. Dat komt niet van Ajax kant. Bovendien: Heitinga heeft, hoe dan ook, een goede start gemaakt. En al is dat tegen, met alle respect, kleinere ploegen. Maakt niet uit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen