Slot ziet verschil met Ajax en PSV: 'Vond hem weer geweldig tegen ons'

Slot ziet verschil met Ajax en PSV: 'Vond hem weer geweldig tegen ons'

06-02-2023 10:39 Laatste update: 11:39
100

Ook Arne Slot moet toegeven dat hij genoot van Xavi Simons in de Eredivisie-topper tegen PSV. De Feyenoord-trainer erkent dat een speler als Simons ontbreekt in zijn eigen selectie, maar blijft positief over de titelkansen.

Feyenoord en PSV speelden zondag met 2-2 gelijk. Ruud van Nistelrooij repte na afloop over een nieuwe start en nieuwe groepsdynamiek bij de Eindhovenaren. "Bij ons is dat niet zo, maar ons voordeel moet juist zijn dat we al een half seizoen met dezelfde spelers werken aan ons voetbal", reageert Slot in het Algemeen Dagblad.

Wel ziet de Feyenoord-coach bepaalde kwaliteiten bij de titelconcurrenten. "Bij Ajax en PSV lopen individuen rond die uit het niets een goal kunnen maken. Neem Xavi Simons, ik vond hem ook vandaag weer geweldig spelen tegen ons", prijst hij de negentienjarige middenvelder. "Bij ons lopen ook spelers met individuele meerwaarde, maar bij Feyenoord kiezen we ervoor om zoveel mogelijk kansen te creëren. Zo heb ik het mijn spelers ook gezegd na afloop: kop omhoog, niet teleurgesteld zijn dat we niet winnen. Als wij het voetbal spelen dat we spelen, gaat het ergens toe leiden dit seizoen."