Clubloze Labyad moet Ajax tienduizenden euro's terugbetalen

6 februari 2023, 11:45

Hoewel Zakaria Labyad na afloop van het vorige seizoen transfervrij vertrok bij Ajax, zijn de speler en regerend landskampioen de voorbije tijd nog druk met elkaar in de weer geweest. Labyad liep in april vorig jaar een zware knieblessure op en eiste bij de arbitragecommissie dat Ajax de revalidatie- en operatiekosten zou gaan bekostigen. Bovendien stelde Labyad dat Ajax moest opdraaien voor zijn 'geleden en veronderstelde inkomensverlies'. Zijn verzoeken zijn echter afgewezen; Labyad moet zelfs tienduizenden euro's terugbetalen.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Labyad maakte in het afgelopen seizoen weliswaar onderdeel uit van de Ajax-selectie, maar spelen deed hij nauwelijks. Hij mocht van toenmalig trainer Erik ten Hag – die hem in de zomer van 2018 naar Amsterdam had gehaald – alleen even meedoen tegen NEC en RKC Waalwijk. Labyad liep in de slotfase van het seizoen een zware knieblessure op en die houdt hem nog altijd aan de kant. In zijn revalidatieperiode werd zijn advocaat Joes Blakborn het met Ajax niet eens 'over de verantwoordelijkheid voor de gemaakte medische kosten en het door Labyad gestelde inkomensverlies', schrijft het AD.

Labyad liet het er niet bij zitten en stapte naar de arbitragecommissie, waar hij dus eiste dat Ajax de revalidatie- en operatiekosten alsnog ging bekostigen en zou opdraaien voor 'zijn geleden en veronderstelde inkomensverlies'. 'Volgens Labyad was Ajax als werkgever aansprakelijk voor de schade die hij in de uitoefening van zijn werk had opgelopen. En anders was Ajax, zo stelde Labyad, schuldig aan de schade voor de speler om zij zich in strijd met goed werkgeverschap had gedragen, door bijvoorbeeld de knie van de speler niet goed te verzekeren', leest het. Ajax stelde echter dat de club in beide gevallen niet tekort is geschoten.

De voetballer eiste in totaal zo'n 80.000 euro aan medische kosten en 'een bedrag aan inkomensverlies dat gelijkstond aan het loon dat hij op basis van zijn oude contract over de periode van arbeidsongeschiktheid bij Ajax zou hebben ontvangen', schrijft het AD. De KNVB kwam afgelopen vrijdag met een eindvonnis, waarbij Labyad dus als verliezer uit de strijd is gekomen. 'De clubloze speler werd, naast het feit dat alle proceskosten voor zijn rekening komen, veroordeeld tot het terugbetalen van bijna 50.000 euro aan operatiekosten, die Ajax aanvankelijk verrekende met zijn transitievergoeding'.

Lees ook: Clubloze Labyad duikt op het trainingsveld op bij FC Utrecht

Geen succes in Amsterdam

Labyad maakte in de zomer van 2018 de overstap van FC Utrecht naar Ajax. De Amsterdammers wilden hem eigenlijk een half jaar eerder al naar de hoofdstad halen, maar toen wilde FC Utrecht nog niet meewerken aan een transfer. Ajax betaalde weliswaar zes miljoen euro voor de komst van Labyad, maar zijn periode in Amsterdam werd geen succes. Labyad droeg uiteindelijk 54 keer het shirt van Ajax. Hij was goed voor dertien doelpunten en tien assists. De voetballer bevindt zich inmiddels in de laatste fase van zijn herstel. Labyad dook vorige maand op bij zijn oude club FC Utrecht. Onduidelijk is of de subtopper van plan is hem een contract aan te bieden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Das nog te weinig .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen