'Kudus laat duidelijk merken wat zo’n beetje zijn favoriete positie is bij Ajax'

'Kudus laat duidelijk merken wat zo’n beetje zijn favoriete positie is bij Ajax'

06-02-2023 12:28
53

De Telegraaf-rapporteur Regi Blinker heeft liefst vier spelers van Ajax opgenomen in zijn Elftal van de Week na de 0-5 zege bij SC Cambuur. Vooral Dusan Tadic en Mohammed Kudus maakten indruk op de voormalig vleugelaanvaller.

"Mohammed Kudus verrast me eigenlijk niet bij Ajax, omdat ik weet hoe goed hij is", zegt Blinker tegen de ochtendkrant. De Ghanees floreert in een vrije rol als rechtsbuiten. "Hij is niet van de bal te krijgen en loopt soms twee of drie man voorbij, waarna je denkt dat hij wel bijna ten val moet komen, maar dat gebeurt niet met zijn atletisch vermogen. Hij laat duidelijk aan iedereen merken wat zo’n beetje zijn favoriete positie is."

Ook Dusan Tadic was op dreef als valse spits. De 34-jarige aanvoerder scoorde, gaf een assist en was belangrijk als aanspeelpunt. "Het is een tijdje geleden dat ik Dusan Tadic zo heb gezien bij Ajax. Hij was veel aanspeelbaar en balvast. Het was voor Ajax ook lekker om hem in te spelen, met die bewegende mensen eromheen. Hij deed heel veel dingen goed en geeft leiding. De eerste goal zette hij ook zelf op."

Naast Kudus en Tadic nam Blinker ook Steven Berghuis en Jurriën Timber op in zijn team.