Labyad teleurgesteld: 'Nette, warme clubs zouden dat doen, maar Ajax niet'

Labyad teleurgesteld: 'Nette, warme clubs zouden dat doen, maar Ajax niet'

06-02-2023 15:05
325

Zakaria Labyad reageert teleurgesteld op de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB. De 29-jarige aanvaller kreeg te horen dat Ajax hem geen geld verschuldigd is. Hij moet zelf juist tienduizenden euro's terugbetalen aan de Amsterdamse club.

Labyad scheurde in april op de training van Ajax de kruisband in zijn rechterknie. Een paar maanden later liep hij uit zijn contract in de Johan Cruijff Arena, maar hij herstelt nog altijd van zijn blessure. De zesvoudig Marokkaans international probeerde tevergeefs de medische kosten op zijn ex-werkgever te verhalen, net als inkomensverlies doordat hij nog geen nieuwe club vond.

De arbitragecommissie legde de eis van Labyad naast zich neer. Hij moet zelfs 50.000 euro aan operatiekosten terugbetalen aan de Amsterdammers. De aanvaller is teleurgesteld over de uitspraak én de handelswijze van Ajax. "Het betalen van de operatie- en revalidatiekosten, die mijn verzekering niet vergoedt, is volgens mij het minste wat je van een werkgever mag verwachten. Maar voor voetbalclubs geldt dat kennelijk niet", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"Ik voel me aan de kant gezet door Ajax en vind dat met name de huidige technische leiding (Van der Sar, Hamstra en Huntelaar, red.) slecht met mijn situatie omgegaan is", vervolgt Labyad. "Meer dan een kleine bijdrage voor mijn fysiotherapiekosten wilde Ajax niet doen. Nette, warme clubs stellen spelers in dit soort gevallen in de gelegenheid om nog een jaar te blijven en op kosten van de club te kunnen revalideren, maar dit Ajax gaat daar anders mee om. Ze vonden dat ik het na mijn contract zelf maar moest uitzoeken."