Makkelie krijgt na controversiële wedstrijd toch Twente-Ajax toebedeeld

6 februari 2023, 15:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen FC Twente en Ajax in de achtste finale van de KNVB beker zal aankomende donderdag onder leiding staan van Danny Makkelie. Dat heeft de KNVB maandagmiddag bekend gemaakt. Voor de 40-jarige scheidsrechter betekent dit het tweede topduel binnen één week tijd, nadat Makkelie afgelopen zondagmiddag al de topper tussen Feyenoord en PSV (2-2) gefloten heeft.

In de Kuip waren enkele beslissingen van Makkelie nog een flink onderwerp van discussie. Feyenoord-trainer Arne Slot was regelmatig aan het klagen bij de arbitrage en ook concurrent Ruud van Nistelrooij gaf na afloop aan het oneens te zijn met enkele beslissingen van de arbiter. Onder meer het laten doorspelen toen Phillip Mwene met een hoofdblessure op de grond lag is volgens de trainer van PSV onacceptabel. "Dan moet je ook meteen fluiten, met een hoofdblessure. Dan moet je geen voordeel geven en de gezondheid van de speler in gevaar brengen. Dat zijn gewoon regels, daar stoorde ik me ook aan", stelde Van Nistelrooij bij ESPN.

Daarnaast werd Makkelie tijdens de topper in de Kuip door de VAR gecorrigeerd, toen hij een harde overtreding van Armando Obispo over het hoofd had gezien. De verdediger van PSV werd uiteindelijk met rood bestraft. Ook het toekennen van negen minuten blessuretijd werd bekritiseerd door PSV-aanvoerder Luuk de Jong, die vond dat de Eindhovenaren werden benadeeld door Makkelie.

Lees ook: Kritiek op 'slinks praatje' Slot: 'Houdt het dan nooit eens op?'

Overige wedstrijden

Ondanks de kritiek heeft Makkelie dus toch de topwedstrijd in de Grolsch Veste toegewezen gekregen. Om 18.45 uur zal er in Enschede worden afgetrapt tussen FC Twente en Ajax voor een plek in de kwartfinale. Verder zal scheidsrechter Ingmar Oostrom PSV - FC Emmen onder zijn leiding hebben, terwijl Rob Dieperink in de Kuip de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC in goede banen moet leiden. Die twee wedstrijden vinden op woensdag 8 februari plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat de scheidsrechters tegenwoordig totaal het allemaal niet meer weten .

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft PSV en de Jong ook geklaagd over de arbitrage in Eindhoven bij de wedstrijd PSV -Feyenoord, toen Feyenoord benadeelt werd door de arbitrage.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heb toch goed gefloten !

ChrisGeuze14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft wel een paar dingen gemist. Was niet zijn beste wedstrijd iig. Blijft ook een mens. Kwa extra tijd moeten ze gewoon hetzelfde doen als wat er op het WK gebeurde. Zuivere speeltijd! Dan viel die 9 minuten nog wel mee. Er is helaas niet 1!! lijn. Ze doen maar wat..

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot en van Nistelrooij moeten niet zo zeiken het was ook niet super slecht en ze kijken allebei door hun clubbril

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen