Van der Sar legt uit waarom Schreuder meteen na wedstrijd werd ontslagen

6 februari 2023, 21:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edwin van der Sar vindt niet dat Ajax afgelopen zomer een fout heeft gemaakt door Alfred Schreuder aan te stellen als hoofdtrainer. De vijftigjarige oefenmeester werd anderhalve week geleden ontslagen nadat er voor de zevende wedstrijd op rij niet was gewonnen in de Eredivisie. Dat gebeurde vrijwel meteen na het duel met FC Volendam.

"Dat vind ik niet", antwoordt Van der Sar bij Rondo op de vraag of het aanstellen van Schreuder een fout is geweest. "We hebben met een aantal mensen een lijst gemaakt: welke trainers zijn beschikbaar en welke trainers zouden bij Ajax kunnen passen. Wat hoort bij de club. We hebben op die manier ons huiswerk gedaan. We hebben met mensen gesproken en zijn bij Alfred uitgekomen."

Schreuder was al een bekende van Ajax, daar hij anderhalf jaar een van de assistent-trainers van Erik ten Hag was. "Hij heeft in die rol een goede indruk gegeven van zijn voetbalcapaciteiten en tactisch vermogen. Waarom het niet heeft gewerkt? Zeg het maar. Sommige zaken zijn onverklaarbaar", aldus de algemeen directeur van Ajax, die toegeeft dat Schreuder misschien te laat werd ontslagen.

Voor de WK-break stond Schreuder ook al onder flinke druk. "We hebben in november een analyse gemaakt en wilden een aantal aspecten veranderen: we wilden naar een kleinere selectie toe en een andere assistent-trainer erbij halen. We gaven hem het vertrouwen om na het WK het elftal weer op de rails te krijgen. We hadden verwacht dat we na de winterstop de omslag konden maken", gaat Van der Sar verder.

Timing ontslag

Schreuder werd direct na het gelijkspel tegen FC Volendam ontslagen. "Ik vond niet dat we nog een dag konden wachten. Dan had Alfred naar de pers gemoeten en had hij vragen gekregen als: zit je hier morgen nog? Denk je nog dat je het vertrouwen hebt? Ik vond het onnodig daar nog een nacht over na te denken. Hij heeft hard gewerkt, zijn best gedaan. Het is niet gelukt, dat is spijtig. De kwaliteiten heeft hij. Het heeft bij Ajax niet gewerkt, maar dat wil niet zeggen dat hij bij andere clubs niet kan presteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Achteraf is het altijd makkelijk redeneren dat een beslissing goed of fout is geweest. De aanstelling van Schreuder was op dát moment gewoon in orde. Je kunt niet op dat moment al voorzien dat het gaat functioneren of niet. Bij Brugge deed hij het gewoon prima en hij had ervaring.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aap noot truus Pipo clown

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen