Van der Sar noemt fout die Ajax in transferzomer heeft gemaakt

6 februari 2023, 21:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edwin van der Sar geeft toe dat de manier waarop Ajax is omgegaan met Lucas Ocampos niet de schoonheidsprijs verdient. De Argentijnse aanvaller werd afgelopen zomer na een heuse transfersoap overgenomen van Sevilla, kwam vervolgens nauwelijks aan spelen toe en keerde in de winter alweer terug naar zijn Spaanse werkgever.

Ajax lijfde Ocampos op huurbasis in, maar het was eigenlijk de bedoeling dat de 28-jarige aanvaller definitief zou overkomen van Sevilla. De RvC stak daar een stokje voor, waarna met de nodige haast een huurdeal werd gesloten. Ocampos werd gehaald als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Antony, maar Alfred Schreuder maakte nauwelijks gebruik van hem.

Lees ookVan der Sar legt uit waarom Schreuder meteen na wedstrijd werd ontslagen

Ocampos speelde uiteindelijk slechts 100 minuten in de Eredivisie. "We hadden van tevoren een compositie gemaakt van wat de kansen waren. Dat hebben we gedaan met de scouting. Het liefst bereiden we ons goed voor, dat er allemaal rapporten liggen en de speler vier, vijf, zes keer is bekeken door alle mensen. Daar is in de laatste week wat haast op gekomen en het is is niet verlopen volgens het juiste proces waar we normaal voor staan", aldus Van der Sar bij Rondo.

Ingreep RvC

Het was de bedoeling dat Ocampos veel zou spelen bij Ajaz zodat spelers zoals Francisco Conçeicao op de achtergrond konden worden klaargestoomd voor het grote werk, maar het pakte allemaal anders uit. Met de kennis van nu lijkt Ajax dankzij de RvC aan een miskoop te zijn ontsnapt. Dat de commissarissen zo veel macht hebben, vindt Van der Sar geen probleem. "Het is een onderdeel van de club, zo werkt het gewoon. De technische mensen willen iets en vragen dan aan de directie: kan dit? Is dit financieel mogelijk? Is dit een aanvulling? Misschien hebben we daar iets te snel overheen gekeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft meer mis kopen gedaan vorig jaar de helft van aan kopen kunnen ze nu beter opruimen net als bejaarde spelers en keepers tadic van desar natuurlijk ook

BENHURY
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft meer mis kopen gedaan vorig jaar de helft van aan kopen kunnen ze nu beter opruimen net als bejaarde spelers en keepers tadic natuurlijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen