Eredivisie-top gewezen op gevaar: 'Neem Ajax, hele basisploeg was in Qatar'

Eredivisie-top gewezen op gevaar: 'Neem Ajax, hele basisploeg was in Qatar'

07-02-2023 14:15
102

Huub Stevens denkt dat AZ en FC Twente de minste kans maken op de landstitel van de top-vijf. De oud-trainer benadrukt ook dat het winterse WK een grote invloed kan hebben op de eindstand in de Eredivisie.

Stevens stelt dat de climax van het voetbalseizoen, het WK, nu al geweest is. Dat terwijl er nog veertien speelrondes te gaan zijn in de Eredivisie. "Neem Ajax", zegt Stevens tegenover het Algemeen Dagblad. "Daar was bijna de hele basisploeg bij het WK. De kunst wordt om die WK-gangers nog een tweede keer naar een piek te begeleiden. Vergis je niet: iedere speler beleeft zo’n WK verschillend. Ze zijn ook allemaal verschillend teruggekomen bij de club. Fysiek, maar óók mentaal."

"Het is onbekend terrein wat nu gaat komen. Een winter-WK heeft nog niemand in het topvoetbal meegemaakt. Daarom ben ik heel benieuwd. Gaan we meer blessures zien? Spelers die straks in april totaal niet fris meer zijn? Ook mondiaal: Kylian Mbappé is nu geblesseerd geraakt. Die stond een dag of drie na de WK-finale alweer op de stoep bij zijn club PSG. Vond iedereen mooi, die beroepsernst, maar of het verstandig is…?"

Vervolgens kijkt Stevens in zijn glazen bol. "Als ik nu kijk, dan maakt Feyenoord op mij een frisse indruk. Zij slaan vaak in het laatste deel van wedstrijden nog toe. Ook zondag was dat weer zo tegen PSV. AZ vond ik eerst ook fris, maar daar komen nu de blessures en dat breekt ze op. Voor de titel zie ik AZ en Twente als minst kansrijke ploegen. Die twee hebben denk ik net te weinig kwaliteit."