'Clausule in contract van Ward bij Liverpool kan Ajax dwarszitten'

8 februari 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Julian Ward is de voornaamste kandidaat om de nieuwe technisch directeur van Ajax te worden. Toch is het zeer de vraag of de Engelsman komende zomer al aan de slag kan gaan bij de Amsterdammers. Er zou namelijk een clausule in zijn contract staan bij Liverpool.

Dat nieuws wordt woensdagochtend gebracht door het Engelse medium The Liverpool Echo. Het contract van Ward loopt komende zomer af en het is al naar buiten gebracht dat een langere samenwerking is uitgesloten. Ajax wil hem graag oppikken als opvolger van Marc Overmars, die een jaar geleden vertrok vanwege grensoverschrijdend gedrag. Ward zou door een clausule echter een jaar nergens aan de slag kunnen.

Bekijk ook: Driessen onthult opvallende kandidaat-technisch directeur Ajax

Daarnaast wordt in Engeland gesproken over het feit dat hij even geen nieuwe uitdaging aangaat en zijn rust pakt. Ward was de afgelopen tien jaar in verschillende functies actief bij Liverpool. Volgens De Telegraaf wil Ajax hem uiterlijk op 1 juli 2023 aan het werk hebben, maar dat kan dus nog een behoorlijke uitdaging worden. Het is natuurlijk ook mogelijk dat Ajax een deal maakt met Liverpool over Ward.

John Heitinga

Ajax wil graag doorpakken en richt zich na het aantrekken van een nieuwe technisch directeur op andere vacatures. Zo zoekt men in de ArenA nog een vervanger van Danny Blind, die stopte als lid voor technische zaken in de Raad van Commissarissen. John Heitinga maakt het seizoen af als hoofdtrainer, maar het is de vraag of hij komende zomer in die rol zal aanblijven. Ajax zal ook snel de mogelijkheden willen bekijken wat betreft een nieuwe coach voor seizoen 2023/24.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen