In beeld | Laatste training voor bekerclash bij FC Twente

JR39321
JR39321

Een nieuwe matchday gloort alweer voor de Ajacieden van trainer John Heitinga. De nieuwe oefenmeester maakte een goede start met overwinningen op Excelsior en SC Cambuur. Donderdag is FC Twente de tegenstander in de achtste finales van het KNVB Beker-toernooi. Woensdag belegde Ajax de laatste training op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

De Tukkers draaien een stabiel en goed seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans bezet de vijfde plek op de ranglijst van de Eredivisie. Enkele weken terug bleef de competitie-ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA nog onbeslist: 0-0. Het bewees wel hoezeer beide clubs aan elkaar gewaagd zijn.

Knock-out
Vooral in het bekertoernooi mogen geen fouten worden gemaakt. Een misstap kan immers een knock-out betekenen. Een directe uitschakeling in dit bekerseizoen willen Ajax en FC Twente koste wat kost voorkomen. Ajax jaagt dit seizoen op zijn 21e bekervictorie in de clubhistorie. De Tukkers wonnen tot op heden drie nationale bekers en willen dolgraag een vierde KNVB Beker bijzetten in de prijzenkast.

Heitinga zette woensdag de laatste puntjes op de i. Alles om donderdagavond vanaf 18:45 uur te vlammen in de Grolsch Veste, de thuishaven van Twente. Ajax zal er alles aan doen om koers te houden richting nieuwe bekersuccessen. De support die de Ajacieden woensdag kregen van een groepje langs het trainingsveld opgestelde jeugdspelers, was hartstochtelijk te noemen. Wie weet speelden daarmee ook de jonge Ajax-talenten een kleine, maar mooie rol in de voorbereiding op een hopelijk geslaagde bekeravond.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Hatostill

Hato: 'Zijn mooie weken geweest'

Voor Jorrel Hato verloopt de tweede seizoenshelft uiterst prettig. De pas 16-jarige verdediger maakte vorige maand tegen FC Den Bosch zijn officiële debuut in Ajax 1, waarna zondag tegen SC Cambuur zijn eerste minuten in de Eredivisie volgden. Daags na die laatste wedstrijd deed Hato met Jong Ajax mee tegen PEC Zwolle en blikte hij na afloop daarvan terug op de recente periode. "Het zijn mooie weken geweest."

Tags

  • #Hato

Socials

Rensch GOTM 1280

Rensch wint Goal of the Month: 'Ik raakte de bal perfect'

Met zijn geplaatste trap in de verre kruising op bezoek bij Excelsior werd de goal van Devyne Rensch door jullie verkozen tot doelpunt van de maand januari. De Ajacied had de prijs stiekem verwacht. "Het is mijn mooiste goal in een officieel duel." Onze Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM
  • #Rensch

Socials

Berghuis Derde Goal 1280

Highlights SC Cambuur – Ajax l Soeverein naar soepele zege

Ajax heeft zondag ook de tweede wedstrijd onder leiding van John Heitinga gewonnen. Na de uitzege bij Excelsior (1-4) van vorige week werd nu met nog grotere cijfers gewonnen bij SC Cambuur: 0-5. De treffers kwamen van Steven Berghuis (twee), Brian Brobbey (twee) en Dusan Tadic.

Tags

  • #CAMAJA

Socials