VP Award 2023: onverzettelijke Álvarez onttrekt zich aan malaise bij Ajax

VP Award 2023: onverzettelijke Álvarez onttrekt zich aan malaise bij Ajax

27-05-2023 12:30 Laatste update: 12:31
78

Wie treedt in de voetsporen van Luis Sinisterra? De stemmen zijn geteld en de uitslag van de VP Award 2023 is bekend. De komende dagen tellen we af naar de grote winnaar van het seizoen. Voor het zover is, zetten we de nummers vijf tot en met twee in het zonnetje. De laagste trede op het podium wordt ingevuld door de onverzettelijke Ajax-strijder Edson Álvarez.

Chelsea deed vorige zomer verwoede pogingen om Álvarez in te lijven. Ondanks een bod van naar verluidt 55 miljoen euro, liet Ajax hem niet gaan. De Mexicaan moest die teleurstelling even een plaatsje geven, maar herpakte zich snel. Als je iets niet op hem kunt aanmerken, dan is het zijn (winnaars)mentaliteit.

De fans moesten in het begin wel wennen aan de ontraditionele Ajax-speler, die anderhalf jaar lang een flop dreigde te worden. De laatste seizoenen steeg de waardering echter per minuut. 'El Machín' gaat altijd voorop in de strijd. Op die manier bleef hij als één van de weinige Ajacieden wél overeind in een bijzonder moeizaam seizoen. Het kostte een recordaantal gele kaarten.

Het hoogtepunt
Het is lastig om dit seizoen van hoogtepunten te spreken bij Ajax. Voor Álvarez is het wellicht een persoonlijk succesje dat Ajax met hem minder tegendoelpunten slikte dan zonder hem. Hij bleef verdedigend een anker, maar ontwikkelde zich daarnaast ook sterk aan de bal.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Edson Alvarez.🦁 (@edsonnalvarez)

Conclusie VP
Álvarez is nog altijd een defensieve specialist, maar hij heeft op alle vlakken een stap gezet in zijn ontwikkeling. De Mexicaan oogt volwassen en lijkt klaar voor de stap naar een topcompetitie. Hij verlaat de Johan Cruijff Arena door de voordeur, en dat is een overwinning op zich.