Blik op de Toekomst | Dag zonder landstitels

Haeder 1280 Balen

De Ajax-jeugd is er zaterdag niet in geslaagd een landstitel te veroveren. De O13-2, de O15 en de O18 wonnen allemaal niet en grepen naast het kampioenschap. Bekijk hoe het alle Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

• #AjaxJeugd

Socials

Het overzicht start met midweeks succes van Ajax O11. De jongelingen, die vandaag tegen AZ, wonnen een Mini Euro toernooi in Tsjechië en Duitsland. In de finale werd FC Porto met 2-0 verslagen. De Ajacieden speelden elf wedstrijden. Daarvan werden er tien gewonnen en eindigde er één gelijk.

Ajax O13-2 was de eerste ploeg die zaterdag om de titel streed. In het thuisduel met Spartaan '20 O13-1 kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 1-1-gelijkspel waardoor het kampioenschap naar de tegenstander ging.

Op klokslag twaalf uur speelde Ajax O15 de mini-Klassieker in Rotterdam. De inzet: het kampioenschap. De Ajacieden begonnen uitstekend leidden in de eerste helft als snel met 1-3. De thuisploeg trok de stand in de reguliere speeltijd gelijk waardoor er een verlenging aan te pas kwam. In die extra tijd voltooide Feyenoord de inhaalrace door vlak voor tijd de 4-3 te scoren. Een zure middag en geen kampioenschap voor Ajax O15.

Ajax O18
In Eindhoven stond de absolute kraker van de dag op het programma. Op De Herdgang streden Ajax O18 en PSV O18 om de landstitel. De Amsterdammers kregen na twintig minuten een domper te verwerken toen Stanis Idumbo Muzambo niet verder kon. Skye Vink was zijn vervanger. Even later was Diyae Jermoumi dicht bij de 0-1, maar zijn schot werd gekeerd.

Ook in het tweede bedrijf waren de kansen schaars. Met het inbrengen van verschillende nieuwe krachten probeerde Frank Peereboom wat teweeg te brengen. Dat resulteerde in de 88e minuut tot dolle Amsterdamse vreugde. Een mooie combinatie binnen de zestienmeter van PSV eindigde bij Rida Chahid. De invaller schoof de bal in het doel en leek Ajax naar de titel te schieten. De thuisploeg kwam echter alsnog langszij dankzij een geweldige treffer van Julian Kwaaitaal.

In twee keer vijftien minuten durende verlenging werd door beide teams niet gescoord. Strafschoppen zorgden voor de beslissing. Uiteindelijk nam de thuisploeg de pingels beter en ging het kampioenschap naar Eindhoven. Na afloop stonden Jermoumi en Peereboom met een zuur gevoel voor de camera.