PSV-talenten kronen zich tot landskampioen na zwaarbevochten zege op Ajax

27-05-2023 16:54
127

PSV O18 heeft zich zaterdag tot landskampioen gekroond. De ploeg van trainer Theo Lucius won het kampioensduel van Ajax O18 na een zenuwslopende strafschoppenserie. Na 120 minuten stond het nog 1-1.

De Eindhovense talenten kroonden zich eerder tot najaarskampioen, terwijl de Amsterdammers de beste waren in de voorjaarscompetitie. Zaterdag stonden de teams tegenover elkaar op De Herdgang met als inzet de landstitel.

Beide teams werden versterkt met spelers die al actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Waar PSV onder meer kon beschikken over spits Jason van Duiven, trad Ajax aan met een speler als David Kalokoh. Het leverde voor rust kansen aan beide kanten op, maar doelpunten bleven uit. In de tweede helft golfde het spel ook lange tijd op en neer. Alleen bleven doelpunten uit.

Een verlenging leek niet uit te kunnen blijven, maar het venijn zat hem duidelijk in de staart. Ajax kwam in de slotminuten op voorsprong via Rida Chahid, die afrondde na een mooie aanval. De titel leek binnen voor de Amsterdammers, maar in blessuretijd zorgde Julian Kwaaitaal voor enthousiasme met een prachtige uithaal.

In de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. PSV bleek uiteindelijk het meest koelbloedig. Renzo Tytens benutte de beslissende penalty.