Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • M. Ugalde Arce  46"
  • J. Pleguezuelo  51"
  • V. Cerny  75"
FC Twente
3
1
Ajax 1
  • D. Tadić  31"

  • Ajax heeft zondagmiddag op bezoek bij FC Twente met 3-1 verloren
  • Dusan Tadic scoorde voor de Amsterdammers
  • Ajax is het Eredivisie-seizoen 2022/2023 als derde geëindigd

Liveblog

23:59

Op naar volgend seizoen

Met de highligts sluiten we het liveblog af. De voetbaljaargang 2022/2023 is er één geworden om snel te vergeten. Op naar volgend seizoen.


17:06

Heitinga: 'De realiteit is Europa League'

Heitingazijlijntwente900

Het seizoen zit erop na de 3-1-nederlaag van Ajax bij FC Twente. Daarmee eindigen de Amsterdammers op de derde plek in de Eredivisie. Trainer John Heitinga was na afloop dan ook uitermate teleurgesteld voor de camera van ESPN. "De realiteit is dat we gaan spelen in de Europa League. Dat is pijnlijk na de successen van de afgelopen jaren. We zijn verwend geweest."

De oefenmeester zag dat Ajax niet goed voor de dag kwam in Enschede. "Vanaf het begin was het heel stroperig aan onze kant. Zoals het veld was, zo speelden wij. We maakten veel persoonlijke fouten. We moeten dan zelf besluiten de ballen sneller op Kudus, Brobbey of Tadic te spelen. Zij kunnen ballen vasthouden. We maken nog wel de 0-1, maar bij de 1-1 gaan er veel persoonlijke fouten aan vooraf."

Hoewel Heitinga vooral baalde van het spel van zijn eigen ploeg, had hij nog wel complimenten over voor de Enschedeërs. "We speelden tegen een goed FC Twente. Ze zijn niet voor niets ongeslagen dit seizoen in de Eredivisie in eigen huis."

Terwijl Ajax verloor, zag het hoe PSV won in Alkmaar van AZ. Daardoor blijven de Ajacieden derde. "PSV heeft hun sportieve plicht gedaan", erkende Heitinga. "Het had slechter uit kunnen pakken, maar 'had' en 'als' heb je niet zoveel aan."

Tot slot werd er bij de betaalzender nog gevraagd naar de toekomst van de interim-trainer. "Ik denk dat er deze week wel verder duidelijkheid gaan komen", besloot Heitinga.


16:58

Klaassen: 'Het was een Ajax-onwaardig seizoen'

Klaassen900 (1)

Davy Klaassen verscheen zondagmiddag na afloop van de 3-1-nederlaag tegen FC Twente teleurgesteld voor de camera van ESPN. "Het was een Ajax-onwaardig seizoen en zo sluiten we hem ook af", begon de Ajax-middenvelder. "Ik vind het moeilijk om nu terug te blikken op deze wedstrijd, omdat ik erg teleurgesteld ben. Het moest gewoon beter."

Klaassen kan niet direct de vinger op de zere plek leggen. "Het is niet één ding. Iedereen moet voor zichzelf en samen gaan kijken hoe we volgend seizoen een beter jaar gaan krijgen", aldus de invaller, die de thuisploeg na rust snel twee keer zag scoren. "Dat hebben we vaker gehad dit seizoen. Twee snelle goals tegen en dan sta je 2-1 achter."

"Ik zie het op dit moment allemaal niet positief in, we wilden tweede worden namelijk", vervolgde Klaassen. Teleurstellend, zo omschreef de Ajacied het seizoen. "We moeten alles goed op de rit gaan krijgen en dan op naar volgend seizoen. We moeten ervoor zorgen dat we volgend seizoen niet weer zo’n jaar hebben."


16:40

Het seizoen 2022/2023 zit erop


16:31

Ajax eindigt op plek drie in de competitie

PSV heeft dankzij een late treffer van Xavi Simons op bezoek bij AZ met 1-2 gewonnen. Ajax eindigt hierdoor op plek drie in de Eredivisie.


16:28

Ajax verliest in Enschede

Ajax heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. De Ajacieden gingen op bezoek bij FC Twente met 3-1 onderuit. 


16:23

Zeven minuten blessuretijd in Enschede

Vroeg in de blessuretijd komt Lorenzo Lucca oog in oog met Unnerstall. De Ajax-invaller laat de grote kans onbenut.


16:17

Bassey voor Timber

(Uit)
0

(In)
0

16:15

Tussenstand in Alkmaar

Met nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok staat AZ - PSV 1-1. AZ-speler Karlsson benutte een strafschop in minuut 84.


16:08

Oehh, Steven...

Steven Berghuis is dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn inzet wordt echter knap gered door FC Twente-doelman Unnerstall.


16:05

FC Twente komt op 3-1

Alvarezlopend900

FC Twente vergroot de voorsprong. Na geklungel achterin bij Ajax schiet ex-Ajacied Cerny de bal hard tegen de touwen.


16:04

Kans Lucca

Luccaschot900

Lorenzo Lucca staat koud in het veld als hij zijn eerste grote kans krijgt. Het eerste balcontact van de Italiaanse spits vliegt in het zijnet.


16:03

Dubbele wissel (2/2)

K. Taylor

(Uit)
8

(In)
0

16:03

Dubbele wissel (1/2)

(Uit)
0

S. Berghuis

(In)
23

15:53

Nog een half uur op de klok

Ajax heeft nog een half uur om de schade te herstellen in Enschede. De tussenstand in Alkmaar is 0-1 in het voordeel van PSV. 


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Laatste competitieduel in aantocht

Het competitieslot staat voor de deur. Zondag spelen de Amsterdammers de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij FC Twente. Eén dag eerder werkten de Ajacieden de afsluitende training af.

Tags

  • #TWEAJA

Socials

Heitingastill1920

Heitinga over ontknoping: 'De groep is gretig'

Mede dankzij de 3-1-overwinning op FC Utrecht van afgelopen zondag heeft Ajax nog zicht op de tweede plek in de Eredivisie. De ploeg van John Heitinga moet zelf winnen van FC Twente en daarnaast hopen op een misstap van PSV bij AZ. "We willen op het hoogste podium spelen: de UEFA Champions League. Het is belangrijk voor ons allemaal dat we zondag gaan winnen."

Tags

  • #Heitinga

Socials

Header Goed 1280

In beeld | ArenA Fanshop kleurt wit

Ajax heeft het nieuwe uitshirt van het seizoen 2023/2024 gepresenteerd. Het gloednieuwe tricot, bestaande uit wit met donkerblauwe accenten, hangt sinds vrijdagochtend in de officiële Fanshops van Ajax. De eerste supporters bemachtigden het nieuwe tenue bij de Fanshop van de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #adidas

Socials