'Als Ajax zich bij Nagelsmann meldt, dan kiest hij daar eerder voor dan PSV'

'Als Ajax zich bij Nagelsmann meldt, dan kiest hij daar eerder voor dan PSV'

28-05-2023 13:08
57

Huub Stevens sluit niet uit dat Julian Nagelsmann het ziet zitten om in de Eredivisie aan de slag te gaan. De Limburger werd bij Hoffenheim opgevolgd door de 35-jarige Duitser en kent hem goed.

Stevens acht zijn oude club PSV desondanks vrijwel kansloos. "Die zal niet naar PSV komen. Hij gokt denk ik meer op Duitsland of Engeland. Als Nagelsmann PSV wel ziet zitten, dan zou ik het wel weten!", stelt de oefenmeester in ruste bij de NOS. Hij geeft hoog op van Nagelsmann en ziet wél wat kansen voor Ajax. "Ik denk wel: als bijvoorbeeld Ajax zich bij iemand als Nagelsmann zou melden, dat Julian dan eerder daarvoor zou kiezen. Ajax heeft internationaal meer naam dan PSV."

Nagelsmann werd eind maart, na minder dan één seizoen, ontslagen bij Bayern München. Eerder was hij wel succesvol bij Hoffenheim en RB Leipzig. De jonge coach toont zich kritisch richting mogelijke nieuwe clubs. Zo wees hij naar verluidt Chelsea af, omdat hij zich niet kon vinden in het gevoerde beleid. Ook Tottenham Hotspur lijkt een blauwtje te hebben gelopen, omdat er onduidelijkheid is wie de nieuwe technisch directeur wordt.