Kwakman benoemt Ajax-probleem door komst Van den Boomen: 'Als Álvarez weggaat...'

Kwakman benoemt Ajax-probleem door komst Van den Boomen: 'Als Álvarez weggaat...'

28-05-2023 14:07
21

Kees Kwakman verwacht dat Branco van den Boomen 'een soort Schöne-rol' gaat krijgen bij Ajax. De analist ziet echter ook dat de Amsterdammers dringend behoefte hebben aan meer goede koppers, nu Van den Boomen transfervrij naar de Johan Cruijff Arena komt.

Ajax gaat Van den Boomen transfervrij overnemen van Toulouse. Mario Been laat in de studio van ESPN als eerst zijn licht schijnen over de transfer. "Qua passing is het echt een hele grote meneer in Frankrijk. Verdedigend is hij wel kwetsbaar. Maar als hij helemaal vrij is en de bal neer kan leggen waar hij wil, is hij een hele goede speler."

Kwakman ziet dat er daardoor ook weer een probleem ontstaat voor Ajax. "Je moet alleen ook mensen hebben die de bal erin koppen. Als Álvarez weggaat, dan heeft Ajax gewoon helemaal niemand meer. Dan kan Van den Boomen die ballen wel voor gaan geven..."

Van den Boomen is een stukje langer dan oud-Ajacied Lasse Schöne, maar de twee zijn wel vergelijkbaar met hun spel, ziet ook Kwakman. "Ik denk dat ze bij Ajax vooral kijken naar zijn spel en dat hij daarin een soort Schöne-rol gaat krijgen. Met zo'n type kan je Van den Boomen wel vergelijken."