Xavi Simons.
Volledig scherm
Xavi Simons. © ANP
AZ AZ
1
EINDE
2
PSV PSV
  • 84' Goal Jesper Karlsson
  • Xavi Simons Goal 65' 90'+8'

PSV verzekert zich met uitblinker Xavi Simons van tweede plek, AZ profiteert niet van misstap Ajax

PSV heeft de zorgen over de toekomst voor even verdreven: de ploeg verzekerde zich zondag van de tweede plek én daarmee de voorronde van de Champions League door te winnen van AZ: 1-2. De Eindhovenaren hadden zelfs nog kunnen verliezen omdat Ajax met 3-1 onderuit ging bij FC Twente. Door de nederlaag wordt AZ vierde dit eredivisieseizoen.

19 reacties

  • Sander de Koning

    11 maanden geleden
    Simons is een minder talent dan dat iedereen denkt!!
  • Peter Kortekaas

    11 maanden geleden
    Al dat geneuzel van fans van diverse clubs, de stand wordt over een heel seizoen bepaald en klopt dus wel. Maar fans, luister eens, hoeveel spelers uit jou plaats spelen er nu in dat elftal?? Enige terughoudendheid is wel op zijn plaats. Geld bepaalt voor een groot deel wie er wint, af en toe een goede trainer met wat mazzeltjes als het spelers betreft, die zijn trouwens het seizoen daarna direct weer voor de centjes vertrokken. Geniet er even van.
  • van Ewijk

    11 maanden geleden
    Ik lees alleen maar over PSV en Ajax in de reacties. Anyway, AZ the best of the rest! Dik verdiende 4e plek met vaak mooi voetbal. De Youth League gewonnen dit jaar ! Onder 17 jaar landskampioen ! Trots om hun supporter te zijn al vanaf 1967, ook in de wat magere jaren. PSV gefeliciteerd en ik heb genoten vaak van Simons. Ajax succes gewenst om een TEAM te smeden. Fijne vakantie voetballers :) mvg, Henk
  • van Ingen

    11 maanden geleden
    Beter in 10 jaar tijd 9 x kampioen en 1x niet dan in 10 jaar 1 x kampioen en 9x niet. Groetjes allemaal en tot volgend seizoen.
  • klaas DeWeerbaas

    11 maanden geleden
    Als Ajaxied ben ik om 1 reden erg blij dat Ajax niet in de CL speelt. Ik vind El/Col veel leuker en mooier. Veel veelzijdiger wat betreft clubs, ook oost europese clubs (zie AZ/Basel) en oa Nederlandse clubs maken wel een kans op succes misschien zelfs wint. Ipv de zaaie en poenerige CL. Voor mij is dat iets wat ik al jarenlang heb net als veel vrienden van mij waaronder een aantal Ajaxieden.
  1. Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over’

    Ajax-trai­ner John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over’

    Ajax leek voor de eerste keer ooit in Amsterdam te gaan verliezen van Excelsior, maar de ploeg van John van ‘t Schip hield dankzij een late treffer alsnog een punt over aan het treffen met de Kralingers (2-2). Dat Steven Bergwijn een rode kaart gepresenteerd kreeg in de eerste helft, had de trainer niet zien aankomen. Vanaf dat moment kantelde het duel in de Johan Cruijff Arena.
    Amsterdam