'Ajax geeft Mislintat nog meer munitie, Heitinga’s dagen zijn geteld'

'Ajax geeft Mislintat nog meer munitie, Heitinga’s dagen zijn geteld'

28-05-2023 16:56
152

De dagen van John Heitinga als trainer van Ajax zijn geteld. Dat concludeert De Telegraaf na de blamage van de Amsterdammers bij FC Twente (3-1).

Niet de nederlaag - Twente verloor dit seizoen geen wedstrijd in de Grolsch Veste - zorgde voor schaamrood op de kaken bij Ajax, maar wél de manier waarop. De ploeg van Heitinga maakte fout op fout, incasseerde na rust drie goals en maakte geen moment de indruk te strijden voor de laatste kans op een Champions League-ticket.

'Vervelend voor John Heitinga is dat zijn spelers en hij de kersverse directeur voetbalzaken Sven Mislintat nog meer munitie hebben gegeven om afscheid te nemen van de interim-trainer', schrijft De Telegraaf na afloop. De conclusie is hard: 'Heitinga’s dagen zijn geteld.'

Het is nog altijd onduidelijk wat Ajax van plan is met Heitinga. De trainer maakte na het ontslag van Alfred Schreuder het seizoen af in Amsterdam. De onttroonde landskampioen eindigde zondag op de derde plaats en moet zich troosten met een Europa League-ticket.