Heitinga doet onthulling bij Ajax: 'Aankomende week gaat er duidelijkheid komen'

Heitinga doet onthulling bij Ajax: 'Aankomende week gaat er duidelijkheid komen'

28-05-2023 17:12 Laatste update: 17:47
52

Aankomende week wordt er eindelijk meer duidelijk over de toekomst van John Heitinga, zo verwacht de interim-trainer van Ajax. Heitinga weet nog altijd niet of hij volgend seizoen weer voor de groep staat in Amsterdam.

Ajax sloot het seizoen zondag dramatisch af met een 3-1 nederlaag bij FC Twente. Het eindigt dankzij PSV alsnog als derde. Heitinga baalt uiteraard van het resultaat in Enschede. "In de tweede helft maken we een aantal persoonlijke fouten tegen een goed FC Twente", zegt hij na afloop bij ESPN. "Het is niet voor niets dat ze thuis ongeslagen zijn. Het is klote dat je hem zo afsluit. PSV heeft hun sportieve plicht gedaan. Dat had anders gekund, maar aan 'had' en 'als' heb ik niet zoveel."

Tekst gaat verder onder de video

Daarna krijgt Heitinga vragen over zijn toekomst. Wat nu? "We rijden zo terug naar Amsterdam en het seizoen zit erop", antwoordt hij. "Ik denk dat er snel duidelijkheid gaat komen. Ik ga daar wel vanuit. In de aankomende week gaat er wel duidelijkheid komen. Of ik al iets gehoord heb? Nee, maar dat heb ik al vaker gezegd. Je blijft het herhalen. De mensen die mij kennen weten dat ik informatie zou delen als ik dat zou kunnen doen. Op dit moment kan ik niets meer zeggen dan wat ik nu vertel."

Heitinga vindt wel dat het tijd is voor het doorhakken van de knoop. "Ik, de club en iedereen: we moeten verder. Of ik in de komende dagen een afspraak heb? Aankomende week. Anders ga je me weer vastpinnen op één dag en krijg je een explosie van media. Als er duidelijkheid is, horen jullie dat."