Klaassen weet niet hoe Ajax het tij moet keren: 'Eerlijk gezegd geen idee'

Klaassen weet niet hoe Ajax het tij moet keren: 'Eerlijk gezegd geen idee'

28-05-2023 20:23 Laatste update: 20:38
85

Davy Klaassen is zwaar teleurgesteld na de nederlaag van Ajax bij FC Twente. De ervaren middenvelder vond de wedstrijd symbolisch voor het dramatische seizoen van de Amsterdammers, die volgens hem snel aan duidelijkheid toe zijn. 

"Het was een Ajax-onwaardig seizoen, en zo sluiten we het ook af", aldus een zichtbaar teleurgestelde Klaassen voor de camera van ESPN. "Het is moeilijk om terug te blikken als je zo teleurgesteld bent. Niet alleen over deze wedstrijd, maar over het hele jaar. Ik denk niet dat er één specifieke oorzaak aan te wijzen is. We moeten met z’n allen kijken hoe we volgend seizoen een beter jaar gaan hebben."

Er staat komende zomer ontzettend veel te gebeuren bij Ajax, dat flink lijkt door te gaan selecteren. Ook is er nog veel onduidelijkheid over welke hoofdtrainer er volgend seizoen voor de groep staat. Maar wat er precies moet gebeuren, weet Klaassen ook niet. "Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Er is zoveel gebeurd en er was zoveel gaande. We moeten eerst met z’n allen zorgen dat we alles op de rit gaan krijgen. Dan kunnen we ons opmaken voor het nieuwe seizoen. Of je daarvoor bij elkaar moet zitten of juist even afstand moet nemen van het voetbal? Een combinatie van beiden. Ik denk dat iedereen het nu wel even zat is."

Klaassen, die het tegen FC Twente moest doen met een invalbeurt, hoopt dat er een beetje schot in de zaak komt. "Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Of die onduidelijkheid een van de oorzaken is van het tegenvallende seizoen? Dat zou kunnen. Zoveel onrust in je club is niet goed, maar voorheen was er ook wel eens onrust en dan werden we wel kampioen."