Vuistslag Berghuis afgekeurd: 'Heel dom, hij zadelt Ajax op met een probleem'

Vuistslag Berghuis afgekeurd: 'Heel dom, hij zadelt Ajax op met een probleem'

28-05-2023 22:14
253

Kenneth Perez reageert afkeurend op het gedrag van Steven Berghuis na FC Twente - Ajax. De Ajacied deelde een klap uit, nadat Brian Brobbey racistisch werd bejegend door een supporter. Het valt niet goed te praten, vindt Perez.

"Je mag je nooit en te nimmer zo laten gaan als Berghuis, ondanks zijn teleurstelling over de nederlaag en het feit dat zijn ploeggenoot wordt uitgescholden", aldus de ESPN-analist bij Dit was het Weekend. "Geweld is nooit de oplossing, nooit. Het is heel dom wat Berghuis hier heeft gedaan. Hij zadelt Ajax op met een probleem. In een Ajax-pak, onder werktijd, oefent hij geweld uit. Wat ga je daarmee doen?"

Berghuis is inmiddels beboet door Ajax. Perez erkent dat de context ertoe doet. "Maar je moet nooit geweld gebruiken. We hebben de afgelopen jaren alles gehoord en gezien in de stadions, dan kan je bijna niet verrast worden door zoiets."

Volgens de Deen schuilt er een breder maatschappelijk probleem achter het Berghuis-incident. "We zitten in een samenleving die alsmaar erger wordt, waarin iedereen vindt dat ze zich alles kunnen permitteren, waar de normen en waarden vervagen. Als je een publiek persoon bent, moet je er bijna van uitgaan dat mensen vervelende dingen tegen je gaan zeggen. Wat er ook gebeurt, je moet eigenlijk van het ergste uitgaan."