VP's Elftal van de Week: Twente hofleverancier, géén Feyenoord en Ajax

VP's Elftal van de Week: Twente hofleverancier, géén Feyenoord en Ajax

29-05-2023 10:00 Laatste update: 10:39
44

FC Twente is na de zege op Ajax in de laatste speelronde van de Eredivisie hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Sparta Rotterdam en SC Cambuur leveren twee spelers en ook PSV, sc Heerenveen, Vitesse en FC Volendam zijn van de partij.

Kjell Scherpen (Vitesse)
Feyenoord deed er alles aan om De Kuip te verwennen met een doelpuntenfestijn, maar dat was buiten Scherpen gerekend. De doelman van Vitesse gooide alle schroom van zich af, stak in geweldige vorm en hield Vitesse overeind.

Alex Bangura (SC Cambuur)
Als je in staat bent om zelfs Robert Uldrikis te laten scoren, ben je een heel grote. Zonder gekkigheid: Bangura speelde bij het Eredivisie-afscheid van Cambuur een dijk van een wedstrijd.

Dirk Abels (Sparta)
Een vaste basisspeler is hij niet, maar Sparta zou er goed aan doen het aflopende contract van Abels te verlengen. De rechtsback versierde een rode kaart voor FC Groningen en gaf daarmee de aanzet voor de 0-5 zege.

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
Heerenveen gaat nog niet op vakantie: mede door een rake kopbal van Bochniewicz plaatsen de Friezen zich voor de play-offs om Europees voetbal. Go Ahead Eagles werd met 2-0 verslagen in het Abe Lenstra Stadion.

Jonathan de Guzman (Sparta)
Zijn prachtige vrije trap verdiende een vol stadion, maar De Guzman zal daar vannacht niet heel lang wakker van hebben gelegen. De veertienvoudig Oranje-international solliciteerde net als Abels naar een langer verblijf.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)
In zijn laatste wedstrijd liet Zerrouki nog één keer zien hoezeer FC Twente hem volgend seizoen gaat missen. De controlereur, die overstapt naar Feyenoord, was de baas op het middenveld tegen Ajax.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
Dit seizoen speelde hij een bijrol in Volendam, maar Feyenoord betaalde drie jaar geleden niet voor niets miljoenen om Antonucci te contracteren. De 23-jarige Belg scoorde tegen Excelsior met een lekker schot in de bovenhoek.

Xavi Simons (PSV)
Wat valt er nog te zeggen over Simons? Wanneer is het voorgekomen dat een Nederlands talent in zijn debuutseizoen zó'n verpletterende indruk heeft achtergelaten? PSV kan niet zonder Simons, die zich met twee goals tot (gedeeld) Eredivisie-topscorer kroonde.

David Sambissa (SC Cambuur)
Cambuur nam zondag in stijl afscheid van de Eredivisie. Op de laatste speeldag boekten de Leeuwarders, die al weken zeker zijn van degradatie, een indrukwekkende zege op RKC, mede door een goal van uitblinker Sambissa.

Manfred Ugalde (FC Twente)
Als het seizoen in maart was begonnen, had Ugalde meegedaan om de topscorerstitel. De spits uit Costa Rica maakte tegen Ajax zijn zevende goal in de laatste negen competitiewedstrijden.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Op Cerny stond in de eindfase van het seizoen geen maat. Ook tegen zijn oude club Ajax was de Tsjechische aanvaller weer goud waard met een schitterend schot dat veel klasse verraadt.