'Mislintat wil mentale kwaliteitsinjectie bij Ajax: Tadic roepende in de woestijn'

'Mislintat wil mentale kwaliteitsinjectie bij Ajax: Tadic roepende in de woestijn'

29-05-2023 10:18 Laatste update: 11:03
153

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat zal de bezem door de selectie van Ajax moeten halen. Voetbal International wijst daarbij niet alleen naar de voetballende kwaliteiten, maar ook naar het mentale gedeelte in Amsterdam.

Volgens het weekblad is het contrast met voorgaande seizoenen groot. Dusan Tadic wordt een roepende in de woestijn genoemd, die alleen in Edson Álvarez, Jurriën Timber en Davy Klaassen nog wat steun vond. Andere spelers 'keken liever weg' en kozen 'voor de weg met de minste weerstand'.

VI haalt ook een voorbeeld aan rond de Servische aanvoerder, die bekendstaat om de vele extra uren die hij doorbrengt in de fitnessruimte. 'Tadic bepaalde jarenlang met zijn arbeidsethos de norm op De Toekomst, maar daar hadden veel spelers deze jaargang geen boodschap aan. Het resulteerde in een selectie zonder balans, zonder onderlinge chemie en zonder de honger om elke dag het beste eruit te halen, om fysieke en mentale grenzen te verleggen.'

Interim-trainer John Heitinga liep zodoende tegen dezelfde problemen aan als zijn ontslagen voorganger Alfred Schreuder. De selecte van Ajax is niet in balans. 'De spelersgroep was als los zand, onderlinge ergernissen stapelden zich op een zwijgende manier op, maar de spelers bleven eenduidig achter Heitinga staan. Met woorden, want de daden op het veld bleven beperkt', aldus VI.

Niet alles wordt opgehangen aan de gebrekkige mentaliteit, er wordt ook een gebrek aan voetballend vermogen geconstateerd. Mislintat wil daarom in elke linie een kwaliteitsinjectie doorvoeren, behalve onder de lat. Branco van den Boomen moet de eerste aanwinst worden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!